Foci

Deutsch Tamás is mondjon le

Gömöri Zsolt (Array)
Gömöri Zsolt (Array)

Gémesi György MOB-elnökségi tag úgy nyilatkozott, a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetőinek le kell mondaniuk, mert az olimpiai bizottságra is árnyék vetült a szervezet pénzügyei miatt.

“Az MPB sajtósát megkeresed, az MPB elnöke örömmel áll rendelkezésedre” – ezt válaszolta Deutsch Tamás – aki sok más funkciója mellett a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke is – az ATV Híradó azon kérdésére, lemond-e ő és az elnök. A kérdés azt követően vált aktuálissá, hogy a legjelentősebb eredményekkel bíró parasportolók múlt csütörtökön közös nyilatkozatban szólították lemondásra az MPB teljes vezetőségét, miután kiderült, Deutsch Tamás javaslatára Gömöri Zsolt elnök devizahitelének végtörlesztéséhez hárommillió forint vissza nem térítendő munkáltatói támogatásban részesült 2012-ben

 Vajon lemond-e az elnök és az alelnök?
Forrás: rtl.hu 

A parasportolók elnököstől, alelnököstől, elnökségestől és számvizsgáló bizottságostól küldenének el mindenkit. Jelen állás szerint ez akkor történhet meg – vagy nem -, ha a Felügyelő Bizottsága ellenőrzi a szervezet pénzügyeit, a munkáltatói vissza nem térítendő támogatásokat és kölcsönöket, amelyben nemcsak az elnök részesült, hanem az akkori összes – további három – munkatársa.

Deutsch Tamás a MOB múlt heti elnökségi ülésén, majd az RTL Klubnak úgy nyilatkozott. “Nem szponzori pénzből fedezte az MPB a munkatársak támogatását, mert a szponzorok a pénzt azért adják a Magyar Paralimpiai Bizottságnak, hogy az MPB fő tevékenységét, a fogyatékosok sporttevékenységét segítse.”

Az ATV híradója azt állítja, Gömöri elnök kilencmilliós autóval jár, továbbá Szabó Kristóf, gazdasági vezető és Tóth Veronika nemzetközi főtitkár is új, de ötmillió alatti szolgálati autót kapott a bizottságtól. A magyar sportban az elnöki megbizatás társadalmi feladat, mégis, az ATV azt is állítja, Gömöri az első elnöke az MPB-nek, aki pénzért dolgozik. A tavalyi évben 12,6 millió, azaz havi egymillió forint fizetést kapott szerintük.

A Sport24 úgy tudja, ez azért nem teljesen így van. Az elnök nem fizetést vesz fel, hanem honoráriumot. Éves szinten számlázhatott ki ennyit a tulajdonában lévő cég, de nem az elnöki pozíció után, hanem azért, mert ő nemcsak havonta egyszer jelenik meg az elnökségi ülésen, hanem napi szinten vezeti az apparátust, továbbá vezeti az Operatív Bizottságot és a Szakmai Bizottságot is.

A MOB múltheti közgyűlésén a Jobbik és az MSZP után már Gémesi György elnökségi tag is úgy nyilatkozott, le kell mondaniuk a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetőinek, mert a MOB-ra is árnyék vetül az ügy miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik