Foci

Erről a gólról még sokat fognak vitatkozni

Diego-Lopez(960x640).jpg (Array)
Diego-Lopez(960x640).jpg (Array)

Kérdéses, hogy a labda teljes terjedelmével áthaladt-e a gólvonalon López bakija után, a játékvezető mindenesetre megadta. A triplázó Domenico Berardi vezette Sassuolo 3-2-re győzte le a meccset kilenc emberrel befejező AC Milant.

A 13. percben járt a Sassuolo – AC Milan mérkőzés az olasz labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában, amikor a hazai Berardi pattogós lövése után a labda megtréfálta Diego López kapust, akinek csak a gólvonal környékén sikerült megfognia a bogyót. Minden reklamálása ellenére a játékvezető megadta a találatot, pedig a visszajátszások alapján úgy tűnt, hogy a labda nem haladt át teljes terjedelmével a vonalon – ha igen, akkor is millimétereken múlhatott.

Minden bizonnyal ez a gól majd ismét elindítja a vitát videóbíró ügyben, igaz az olaszok már megtették a kellő lépéseket: korábban úgy döntöttek, hogy a következő szezontól kezdve bevezetik a gólvonal-technológiát a Serie A-ban.

Videó – Gól volt, vagy sem?

Berardi egyébként az első félidőben betalált még egyszer, azonban 2-0-s hátrányból is vissza tudott kapaszkodni a meccsbe a Milan, Bonaventura még az első játékrészben, Alex a fordulás után volt eredményes. Bonaventurát aztán második sárgával kiállították az 57. percben, Berardi révén pedig kihasználták az emberfórt a hazaiak, a támadó harmadik találata a győzelmet is jelentette egyben, 3-2-re nyert a Sassuolo. A vendégektől még Susót is kiszórták a végén.

A vereséggel eldőlt, hogy a Milan a következő szezonban nem fog a nemzetközi porondon szerepelni, mivel már biztosan nem fog az első hatban végezni a bajnokságban.

Eredmény – Serie A, 36. forduló

Sassuolo – AC Milan 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Berardi (13., 31., 77.) illetve Bonaventura (33.), Alex (51.)
Piros lap: Bonaventura (57.), Suso (90+5.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik