Foci

Újabb meccslabdája van Dárdai csapatának

Dárdai Pál (Array)
Dárdai Pál (Array)

Szombaton hazai környezetben biztosíthatja be a bennmaradást a Hertha BSC.

Mivel a bajnoki cím sorsa már eldőlt, elsősorban a kiesés elleni küzdelem tartogat izgalmakat a német labdarúgó-bajnokság hátralévő két fordulójában. Még hat csapatot fenyeget a búcsú veszélye, a sereghajtó Stuttgartot mindössze négy pont választja el a 13. helyen álló Hertha BSC-től.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Utóbbi együttes, amelyet a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó Dárdai Pál irányít, a hétvégi 33. körben az Eintracht Frankfurtot fogadja. A magyar szakember zárt kapus edzésekkel készítette fel csapatát a mérkőzésre, amelyet bizakodva várhat, főleg annak fényében, hogy a Frankfurt a mezőny leggyengébb idegenbeli mérlegével rendelkezik, s utóbbi hat bajnokiját elvesztette vendégként.

Stieber Zoltán együttese, a Hamburger SV, amely a legutóbbi három fordulóban szerzett hét ponttal elkerült a kieső zónából, az utolsó helyen álló Stuttgart otthonában szerepel, s egy újabb győzelemmel vagy pontszerzéssel óriási lépést tehet a bennmaradás kiharcolása felé.

A Freiburgra, a Hannoverre és a Paderbornra nem vár könnyű feladat. Előbbi a bajnok Bayern Münchennel, a Hannover az Augsburggal, a Paderborn pedig a Schalkével találkozik. A Bundesliga élvonalából az utolsó két csapat automatikusan kiesik, míg a 16. osztályozót játszik a másodosztály harmadik helyezettjével.

Szalai Ádám gárdája, a Hoffenheim Leverkusenben lép pályára szombaton.

Az utolsó két fordulóban már egy időben rendezik a meccseket.

Bundesliga, 33. forduló

SC Freiburg-Bayern München 15.30
FC Schalke 04-SC Paderborn 15.30
FSV Mainz 05-1. FC Köln 15.30
Werder Bremen-Bor. Mönchengladbach 15.30
VfL Wolfsburg-Borussia Dortmund 15.30
Hertha BSC-Eintracht Frankfurt 15.30
FC Augsburg-Hannover 96 15.30
VfB Stuttgart-Hamburger SV 15.30
Bayer Leverkusen-1899 Hoffenheim 15.30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik