Foci

Ikszeltek, így nagy bajban lehetnek Dárdaiék

dárdai pál (Array)
dárdai pál (Array)

A Hertha csak döntetlenre volt képes a Frankfurt ellen.

A meccs előtt úgy tűnt, a berliniek könnyen behúzzák majd a fontos rangadót, mivel a Frankfurt pocsékul szerepel idegenben: legutóbbi hat meccsüket elbukták vendégként.

Dárdai Pál csapata ellenben nem tudott élni a lehetőséggel, pedig egy győzelemmel bebiztosíthatták volna a bentmaradást. Bár a Herthánál alig volt a labda, több ziccert mégis ők dolgoztak ki, a Frankfurt pedig csak egyetlen egy veszélyes lövést eresztett el 90 perc alatt.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A 0-0-val meleg lehet a pite a berlinieknek, hiszen az utolsó fordulóban, a Hoffenheim vendégeként pontot kell szerezniük a bentmaradáshoz, ideális esetben pedig szurkolni kell a 16., osztályozós helyen álló Stuggartnak, hogy ne győzzék le a Paderborn csapatát.

A jelenleg 13. helyezett Hertha ugyanis 35 ponttal áll, a Stuttgartnak pedig csak 33 egysége van. Azonos pontszámnál a gólarány rangsorol a Bundesligában, ez most néggyel a Herthának jobb.

Ami a többi mérkőzést illeti, a bajnok Bayern zsinórban harmadik meccsét is elveszítette, hiszen ezúttal a Freiburg győzte le őket, míg a magyar érdekeltségű csapatok, a Hoffenheim és a Hamburg is vereséget szenvedett.

Eredmények – Bundesliga, 33. forduló

SC Freiburg-Bayern München 2-1 (1-1)
FC Schalke 04-SC Paderborn 1-0 (0-0)
FSV Mainz 05-1. FC Köln 2-0 (0-0)
Werder Bremen-Bor. Mönchengladbach 0-2 (0-0)
VfL Wolfsburg-Borussia Dortmund 2-1 (1-1)
Hertha BSC-Eintracht Frankfurt 0-0
SC Augsburg-Hannover 96 1-2 (1-1)
VfB Stuttgart-Hamburger SV 2-1 (2-1)
Bayer Leverkusen-1899 Hoffenheim 2-0 (1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik