Foci

Gyönyörű fejes pecsételte meg a Napoli sorsát

yevhen seleznyov (Array)
yevhen seleznyov (Array)

A nápolyi alakulat 1-0-s vereséget szenvedett a Dnipro vendégeként, így az ukránok jutottak be az Európa Liga döntőjébe.

Múlt hét csütörökön a Dnipro Dniprovetrovsk egy hatalmas lesgóllal harcolt ki 1-1-es döntetlent Itáliában, így helyzeti előnyből várhatták a visszavágót.

Az első félidőben nem ugrottak egymásnak a felek, és komolyabb ziccer nélkül, főként távoli kísérletekkel díszített 45 percet láthatott a publikum.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A térfélcserét követően a hazai alakulat szerezte meg a vezetést, Konoplyanka remek beadását Seleznyov két védő szorításában stukkolta a kapuba.

A folytatásban hiába küzdött minden erejével a hosszabbítás kiharcolásáért Rafa Benítez csapata, az ukránok mindvégig hiba nélkül védekeztek és történetük legnagyobb sikereként bejutottak a fináléba.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A másik párosításban a Sevilla az első meccsen 3-0-val küldte haza a Fiorentinát, így a viloláknak csoda kellett volna a továbbjutáshoz egy héttel később.

Sokáig nem bizakodhat a firenzei gárda, a spanyolok ugyanis az első felvonás derekán Bacca és Carrico találataival tovább növelték előnyüket.

A folytatásban kozmetikálhatott volna az eredményen a Fiorentina, ám Ilicic hibázott a büntetőpontról, így a Sevilla 5-0-s összesítéssel lépett tovább és megmaradt az esélye, hogy megvédje címét.

Videó – Seleznyov fejese

Eredmények – Európa Liga, elődöntő, visszavágó:

Dnipro Dnipropetrovsk-Napoli 1-0 (0-0)
Továbbjutott: a Dnipro 2-1-es összesítéssel.

Fiorentina-Sevilla 0-2 (0-2)
Továbbjutott: a Sevilla 5-0-s összesítéssel. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik