Foci

Ancelotti: Pechesek voltunk

Carlo Ancelotti (Array)
Carlo Ancelotti (Array)

A Real Madrid vezetőedzője szerint az első meccsen veszítették el a párharcot. Massimiliano Allegri teljesen megérdemelt továbbjutásról beszél.

A Real Madrid együttesét sem kerülte el a labdarúgó Bajnokok Ligája „átka”: a sorozat 1993-as elnevezése óta továbbra sem sikerül egyetlen csapatnak sem a címvédés. Szerda este a Juventus állította meg a blancókat, az olasz bajnok hazai környezetben 2-1-re nyert, ezúttal pedig ugyan hátrányba került, Alvaro Morata góljával 1-1-es döntetlent harcolt ki és jutott be a berlini fináléba.


Carlo Ancelotti és a már-már legendás arckifejezés
Fotó: Europress Fotóügynökség

„Ezt a párharcot az első meccsen veszítettük el. Szerdán megpróbáltunk minden tőlünk telhetőt, a legjobbunkat nyújtottuk, de nem volt szerencsénk. Irányítottuk a mérkőzést, megvoltak a helyzeteink is, de pechesek voltunk. Nem koncentráltunk eléggé az egyenlítő góljuk előtt, illetve mi nem tudtuk megszerezni a másodikat. Hogy ki hibázott, azt nehéz lenne megmondani. Ha okot kellene találni, akkor az mindenképpen az első meccsen mutatott játékunk” – mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Carlo Ancelotti, aki a jövőjét firtató kérdéseket udvariasan elhárította, mondván most az a legfontosabb, hogy a lehető legsikeresebben fejezzék be a szezont.


Massimiliano Allegri nagyon jól felkészítette a csapatát
Fotó: Europress Fotóügynökség

Massimiliano Allegri, a Juventus trénere szerint csapata teljesen megérdemelte a továbbjutást:

„Fantasztikus eredmény kiejteni a Real Madridot. A csapatunk rengeteg akadályon átverekedte magát. A Monaco elleni párharcig ráadásul minden mérkőzésen jól futballoztunk, meccsről meccsre fejlődtünk a teljes sorozatban. Nagy megnyugvás, hogy ott vagyunk a döntőben, teljesen megérdemeltük. Fontos ez a siker a labdarúgásunknak, itt volt már az ideje annak, hogy egy olasz csapat ott legyen a BL-döntőben” – így Allegri, aki egyelőre nem akar a triplázás gondolatával foglalkozni (a bajnoki cím a zsebben, emellett az Olasz Kupában és a Bajnokok Ligájában is döntős a gárda).

A Bajnokok Ligája mostani kiírásának fináléját június 6-án rendezik a berlini Olympiastadionban, a Juventus ellenfele az elődöntőben a Bayern Münchent búcsúztató Barcelona lesz.

Videó – A mérkőzés összefoglalója:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik