Foci

Álomszerű Juve, elmarad a döntők döntője

Alvaro Morata (Array)
Alvaro Morata (Array)

Az olasz sajtó ünnepel, a spanyol csalódott a BL-elődöntő után. Lapszemle.

A Juventus 2003 óta először szerepelhet a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében, legutóbbi sikerét pedig 19 éve aratta, így nem csoda, hogy az olasz sajtó eufórikus hangulatban ünnepelte a Real Madrid elleni, szerda esti továbbjutást. Spanyolországban ezzel szemben nagy a csalódottság.


Alvaro Morata a hátára vette csapatát
Fotó: Europress Fotóügynökség

„Kivételes hőstett! A Real kiesett, mi pedig utazunk Berlinbe. Megcsináltuk! A Juve repül Berlinbe a remény és a büszkeség hullámain” – írta online kiadásában a Tuttosport.

A Gazzetta dello Sport is diadalittasan ünnepelte az olaszokat:

„Álomszerű Juve: itt a döntő! Morata kiejtette az ő Realját. Az olasz bajnok június 6-án, Berlinben kihívja a Barcelonát. Fel a fináléra és talán még tovább is! Fel Berlinre, de nem azért, hogy ott falat építsünk és csak védekezzünk!”

Spanyolországban ezzel szemben óriási csalódottság kíséri a címvédő kiesését. A középpontban Alvaro Morata áll, aki tavaly szerződött a Realtól a Juventushoz, s a párharc mindkét meccsén gólt szerzett.

„Moratazo” – írta címében a Marca című sportlap a “Maracanazo” szójátékra utalva, amellyel a brazilok a mai napig illetik az 1950-es, Uruguay elleni világbajnoki fiaskót, amelyet otthonukban, a Maracana Stadionban szenvedtek el.

„Egy madridi akadályozta meg a döntők döntőjét” – fogalmazott az újság, az FC Barcelona elleni, kútba esett El Clasicóra utalva.

Videó – Morata továbbjutást érő gólja:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik