Foci

A Juventus állt az újabb El Clásico útjába

juventus (Array)
juventus (Array)

A Real Madrid csak döntetlenre végzett a Juventus ellen a BL-elődöntőben, így az olaszok jutottak be a fináléba.

Mielőtt kisorsolták volna a Bajnokok Ligája elődöntőinek párosításait, mindenki a Juventust tartotta a leggyengébb csapatnak, így értelemszerűen a Bayern, a Barca és a Real Madrid is az olaszokat szerette volna kapni.

A Juventus végül a címvédővel került össze, de a Zebrák már az odavágón meglepetést okoztak agresszív, jól szervezetett támadásaikkal, így 2-1-re be is húzták azt a találkozót.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A madridi visszavágón aztán a Real kezdett jobban, már az első percekben több komoly helyzetet is kialakítottak, de gólt nem sikerült szerezniük egészen a 23. percig: ekkor James Rodriguez buktatása után Cristiano Ronaldo értékesített egy büntetőt.

A Juventus nem igazán találta a fogást a spanyolokon, a Real viszont nem tudta növelni előnyét. A szünet után a hazaiak megnyugodtak, túlságosan is, egyre lazábban vették a meccset, a Juventus pedig épp ekkora kapcsolt magasabb sebességi fokozatba, szinte állandóan kijátszották a hazaiak védelmét, így tudott a Real-nevelés Alvaro Morata egyenlíteni az 57. percben.

Ezt követően a madridiak láthatóan pánikba estek, elkezdték felívelni a labdákat, de ezek hatástalanok voltak a Juventus védői ellen, így végül maradt az 1-1, összesítésben pedig a Juventus 3-2-vel jutott be a BL-döntőbe.

A fináléban így a torinóiak a Barcelonával találkoznak majd június 6-án.

Eredmény – Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Real Madrid – Juventus 1-1 (1-0)
Madrid, Santiago Bernabeu Stadion, vezeti: Jonas Eriksson (svéd) 

Gólszerző: Ronaldo (23.-büntetőből) illetve Morata (57.)

Real Madrid: Casillas – Marcelo, varane, Ramos, Carvajal – Isco, Kroos, Rodriguez – C. Ronaldo, Benzema (Hernandez, 67.), Bale.

Juventus: Buffon – Evra, Chiellini, Bonucci, Lichsteiner – Marchisio, Pirlo (Barzagli, 78.), Pogba (Pereira, 89.), Vidal – Tevez, Morata (Llorente, 84.).

Sárga lap: Isco (32.), Rodriguez (44.) illetve Tevez (71.), Lichsteiner (76.)

2. FÉLIDŐ

94. PERC: Itt a vége, a Juventus jutott be a döntőbe!

92. PERC: Mindenki elöl a hazaiaknál, de Casillas elrontotta a bedobást, így értékes másodperceket veszítettek.

90. PERC: Négy perc a ráadás.

89. PERC: Az imént beállt Pereiráról pattant saját kapuja felé a labda, Buffonnak figyelnie kellett.

87. PERC: James Rodrigeuz ívelte fel a labdát Chicharitónak, aki akaratán kívül is labdához ért, így lett majdnem veszélyes.

84. PERC: Morata helyére Fernando Llorente állt be.

81. PERC: A Real Madrid most már beívelésekkel próbálkozik, egyelőre eredménytelenül, hiszen a Juventus védői magabiztosan teszik a dolgukat középen.

78. PERC: Pirlo eddig bírta, jöhet helyette egy védő, Andrea Barzagli.

75. PERC: Egy szöget után megint Bale bólintott, de ez most jóval veszélytelenebb volt, mint az előző szituáció.

72. PERC: Bale! Ronaldo beadása után a walesi két méterről fejelt kapu fölé…

70. PERC: Marchisio eldönthette volna a meccset, de 11 méterről leadott lövését Casillas ki tudta ütni!

69. PERC: James Rodriguez 18-ról vállalkozott lövésre, de körülbelül egy méterrel fölé ment.

67. PERC: Itt az első csere, Benzema helyén Javier Hernandez.

65. PERC: Marchisio tette középre a labdát Moratának, aki nem érte el ugyan, de még az oldalvonal mellett összeszedte, csak már megjátszani nem tudta.

63. PERC: De szép játék volt! James sarokkal, majd Marcelo centerezett, de Pirlo megelőzte Bale-t. A szöglet viszont elmaradt.

60. PERC: Hirtelen a Real Madridnak lett sürgős, hogy menjenek előre, a Juventus pedig fokozatosan visszazárt hátul.

57. PERC: GÓÓÓÓÓÓÓÓLLLL!!!!! Pirlo szöglete után Casillas kiöklözte a labdát, amit Pogbához került. A francia visszafejelte a játékszert az üresen érkező Morata elé, a Real-nevelés pedig a hálóba bombázott! 1-1, most már a Juve áll továbbjutásra!

55. PERC: Marcelo csúnyán eladta saját kapuja előtt a labdát, majd Vidal tálalt a lesen álló Morata elé, de Casillas lábbal menteni tudott. A játékvezető egyébként továbbengedte az akciót.

53. PERC: Marcelot senki sem támadta, meg is próbálta messziről, de a kellemetlen, pattogós lövése méterekkel a kapufa mellett zúgott el.

52. PERC: Könnyen helyzetbe kerülhettek volna a vendégek, de Pogba épp az utolsó passzt rontotta el.

51. PERC: Marchisio kínálta meg messziről, Casillas nagyot nyújtózott, de végül nem kellett közbeavatkoznia. 13-4 a kísérletek aránya a hazaiak javára.

48. PERC: Cicázás után Marcelo adhatott középre, de a védők lefülelték a labdát. A hazaiak kezdték aktívabban ezt a játékrészt.

46. PERC: Útjára indult a labda Madridban. Csere egyik oldalon sincs.

A szünetben 1-0-ra vezet a Real Madrid, Cristiano Ronaldo büntetőjével. Összesítésben 2-2 az állás, és idegenben lőtt góllal a spanyolok állnak továbbjutásra.

1. FÉLIDŐ

Vége.

45. PERC: Mindössze egy perc a ráadás. 

44. PERC: James Rodriguez műesésért kapott sárgát.

42. PERC: Benzema a rövidet célozta meg, Buffon viszont leért a kapufa mellé és szögletre mentett.

41. PERC: Ronaldo kapott több tízméteres átadást, a labdaátvétel is jó volt, majd rögtön tüzelt, de csak kívülről rezdült meg a háló.

37. PERC: Most már többet van a labda a Juventusnál, de a helyzetek számában – és a gólokéban is – a Real Madrid vezet.

32. PERC: Vicces jelenet, az egyik labdaszedő nem akarta odaadni a játékszert Evrának.

28. PERC: Ronaldo! Lichsteiner kiválóan blokkolt, pedig ott lehetett volna a második madridi találat!

26. PERC: Nem adja fel a Juventus, most még fontosabb lett, hogy betaláljanak.

23. PERC: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLL!!! Cristiano Ronaldo volt az ítélet végrehajtója, Buffon balra vetődött, a portugál pedig középre helyezte a labdát! Öszesítésben 2-2, és a Real áll továbbjutásra!

22. PERC: TIZENEGYES! Chiellini belerúgott James Rodriguez lábába, nem volt nagy szabálytalanság, de megadható a büntető.

20. PERC: Bale! Nagy lövés a walesitől, még nagyobb védés Buffontól! Nagyon nyomnak a hazaiak.

19. PERC: Marcelo remek passza után Benzema került ziccerbe, de Evra tisztázni tudott.

16. PERC: Szöglettel jöhettek a torinóiak, de ez rém gyenge volt. Nem játszik rosszul a Juventus, ha sikerül gyorsan gólt szerezniük, azzal fél lábbal már a döntőben érezhetik magukat.

13. PERC: Vidalt engedték lőni a hazai védők, Casillasnak most először kellett mentenie a meccsen. 

11. PERC: Hoppá, ez veszélyes volt! Ronaldo remekül tekerte el a labdát, de Vidal vállán megpattant, ám még így is csak centikkel kerülte el a felső lécet.

10. PERC: Bonucci vágta fel Ronaldót 20 méterre a kaputól. A lap egyelőre a svéd bíró zsebében maradt.

8. PERC: Középpályán egyelőre erősebbnek tűnik a Juventus, próbálják minél többet az ellenfél területén tartani a labdát.

6. PERC: Benzema parádés módon vette át a labdát Lichsteiner mellett, majd a francia fordulásból jócskán fölé bombázott.

3. PERC: Tevez átadása nem volt pontos, Carvajal becsúszva mentett.

2. PERC: Rögtön egy Bale-fejessel kezdődött a találkozó, de a walesi nem talált kaput.

1. PERC: Elkezdődött a meccs, a Real indította útjára a labdát. A hazaiak tiszta fehérben, az olaszok kékben.

Sergio Ramos ezúttal a védelemben kapott helyet, Torinóban ugyanis nem sok hasznát vette a csapat egy sorral előrébb.

A kezdés előtt Alvaro Morata a játékoskijáróban köszöntette korábbi csapattársait. A spanyol csatár 2014-ig a Real Madrid labdarúgója volt.

Előzetes: Carlo Ancelotti együttese szombaton 2-2-es döntetlent játszott a Valenciával, ezzel gyakorlatilag szertefoszlottak a bajnoki címről szőtt álmai, ugyanis két fordulóval a vége előtt négy pontra nőtt a hátránya a Barcelonával szemben.

A BL elődöntőjében ugyanakkor korántsem reménytelen a helyzete, mivel a múlt héten Torinóban sikerült gólt szereznie. Igaz, így is 2-1-es hátrányból kezdi majd meg a hazai visszavágót.
    
A madridiak számára jó hír, hogy minden bizonnyal visszatérhet a pályára Karim Benzema, és a szombaton sérülés miatt lecserélt Toni Kroosnak sincs komoly problémája, így ő is szinte biztosan bevethető lesz.
    
Az idén sorozatban negyedik olasz bajnoki címét begyűjtő Juventusban szintén lesz egy visszatérő, Massimiliano Allegri vezetőedző közel két hónap kihagyás után újra számolhat a világ jelenlegi legtehetségesebb középpályásának tartott Paul Pogbával. A 22 éves francia válogatott futballista szombaton kezdőként több mint 60 percet játszott a Cagliari elleni bajnoki mérkőzésen, és ő lőtte csapata egyetlen gólját.
    
A Juventus dolga viszont nem ígérkezik könnyűnek, mert a madridi csapat 2011 áprilisa óta csak egyszer kapott ki hazai pályán a BL-ben: idén márciusban a Schalkétől, de akkor még úgy is továbbjutott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik