Foci

Szalait csődtömegnek tartják a németek

Egyre rossszabb vélemények születnek a magyar válogatott csatárról.

A Hoffenheim nem kezdte rosszul a bajnokságot, ám legutóbbi tíz meccsükből csak hármat nyertek meg, így igen messze kerültek attól, hogy kiléphessenek az európai kupaporondra.

A Hoffenheimben ráadásul Szalai Ádámnak sem megy a játék, a magyar támadó mindössze négy gólt hozott össze, pedig a kék-fehérek egy jóval termékenyebb csatárt szerettek volna igazolni.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Szalai Ádám egyébként sem találja a helyét a mainzi éra óta: akkor csapata legjobbja volt, nem hiába hozták hírbe komoly európai topcsapatokkal, majd 2013-ban mégis a Schalkét választotta. A gelsenkirchenieknél nem tudta megismételni korábbi formáját, és ugyanez a probléma mostani munkaadójánál is.

A Rhein-Neckar-Zeitung a legutóbbi vereség után a gyenge szereplés okait kereste, és cikkükben kitértek arra, hogy a labdarúgóknál fejben van a legnagyobb probléma, mindig nagy tét alatt roppannak össze.

Ahogy írják: “A csapat mindenképp változni fog, attól függően, hogy mennyi pénzt áldoznak az igazolásokra és milyen célokat határoznak meg az új szezon előtt. A legutóbbi, Frankfurt elleni vereség megmutatta, hogy hiányoznak a minőségi játékosok és az igazi vezérek. A vezetőség hónapok óta szenved az olyan csődtömegekkel, mint Szalai Ádám, szóval nemhogy Európa Liga nem lesz ebből, örülhetnek, ha a középmezőnyben zárnak.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik