Foci

Szépen halt meg a Bayern

fc barcelona (fc barcelona)
fc barcelona (fc barcelona)

A Barcelona vereséget szenvedett Münchenben a BL-elődöntő visszavágóján, de így is jegyet váltott a berlini fináléra.

A múlt hét szerdai első mérkőzésen a Barcelona remek hajrával 3-0-ra győzte le Pep Guardiola együttesét, amivel komoly lépést tett a döntőbe jutás felé.

A visszavágón sokkolta a katalánokat a házigazda Bayern, hisz tíz perc sem telt el, amikor Benatia fejesével megszerezték a vezetést a hazaiak.

Fotó: Europress fotóügynökség

Sokáig nem tartott az öröm az Allianz Arénában, hisz az első negyed óra végén egy remek Messi-Suárez-Neymar összjáték végén utóbbi lőtt Neuer kapujába.

Még a szünet előtt meg is fordította a meccs állását a Barca: a forgatókönyv hasonló volt mint az első találatnál, Suárez passzát brazil csatártársa váltotta gólra.

A térfélcserét követően a csapatok visszavettek az iramból, jóformán unalmassá vált a rangadó, mígnem egy órával a rendes játékidő vége előtt Lewandowski szinte a semmiből egalizált.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A hajrában Müller is beköszönt, s bár a Bayern ezzel a góllal 3-2-re be is húzta a találkozót, 5-3-as összesítéssel búcsúzott a sorozattól, a gránátvörös-kékek pedig ott lesznek a június 6-i berlini BL-döntőben, ahol az ellenfelük vagy a Real Madrid, vagy a Juventus lesz majd.

Az összecsapás góljait alább, percről percre közvetítésünkben megtekintheti.

Eredmény – Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Bayern München – Barcelona 3-2 (1-2)
München, Allianz Arena, vezeti: Mark Clattenburg (angol) 

Bayern: Neuer – Rafinha, Boateng, Benatia – Lahm (Rode, 68.), Thiago, Alonso, Schweinsteiger (Javi Martinez, 87.), Bernat – Müller (Götze, 87.), Lewandowski. Vezetőedző: Pep Guardiola

Barcelona: Ter Stegen – Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Busquets, Rakitic (Mathieu, 71.), Iniesta – Messi, Suárez (Pedro, a szünetben), Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique

Gólszerző: Benatia (7.), Lewandowski (60.), Müller (74.) illetve Neymar (15., 29.)

Sárga lap: Rafinha (41.), Thiago (45+2.), Lewandowski (77.), Alonso (81.), Rode (84.) illetve Rakitic (64.), Pedro (85.)

93. PERC: VÉGE, 5-3-as összesítéssel a katalánok lesznek ott a berlini fináléban!

90. PERC: Három perc és BL-döntős a Barca.

87. PERC: Kettős csere a hazaiaknál, Schweinsteger és Müller számára véget ért a meccs, Götze és Javi Martinez pedig lehetőséget kap Guardiolától.

85. PERC: Clattenburgnek lassan el sem kell raknia a lapot, most Pedro szeme előtt is a magasba emelte.

84. PERC: Ki hinné, újabb sárga lap a meccsen, ezúttal Rode állította meg szabálytalan eszközökkel Messit.

81. PERC: Xabi Alonsónak is felmutatja a figyelmeztető kártyát Clattenburg.

77. PERC: Lewandowski kapott dührohamot egy játékvezetői ítélet miatt, sportszerűtlen viselkedéséért pedig besárgult.

74. PERC: GÓÓÓL! Újra a Bayernnél az előny! Schweinsteiger finoman passzolt Müllerhez, aki habozás nélkül a hosszúba tüzelt. 3-2.

73. PERC: Jóval gyengébb a második felvonás az elsőnél. Érthető, hisz a Barcának teljesen megfelel ez az eredmény, a Bayern pedig nem nagyon tud mit tenni ellene.

71. PERC: Vált Luis Enrique is, Rakitic helyére Mathieu-t küldte pályára a spanyol mester.

68. PERC: Cserél a Bayern: Lahm le, Rode be.

64. PERC: Rakitic az első sárga lapos vendég oldalról.

63. PERC: Müller a kapunak háttal állva próbálta bevenni a katalánok kapuját, de métereket tévedett.

60. PERC: GÓÓÓÓL! Schweinsteiger lőtt passzát Lewandowski kezelte le ügyesen, majd Ter Stegennek esélyt sem adva a hálóba durrantott.

57. PERC: Ismét Bernat főszerepben: a balbekk jó 20-ról bombázott dropból, Ter Stegennek viszont nem kellett közbeavatkoznia.

54. PERC: Bernat indult meg remek cselekkel majd tört be a büntetőterületen belülre, végül Mascherano jelentette számára a végállomást.

52. PERC: Boateng lépett oda kőkeményen Neymarnak, de megússza sárga lap nélkül.

50. PERC: Schweinsteiger kapott magas labdát a 16-os vonalánál, s bár védőjét megelőzte, messzire elpattant tőle a gömb.

46. PERC: Folytatódik a mérkőzés, a Bayern hozta játékba a labdát. Müller rántotta le Jordi Albát a szélen, majd kis híján nekiment a partjelzőnek.

Könnyed játékkal vezet Münchenben a Barcelona, a hazaiaknak öt gólt kellene lőniük a második félidőben, hogy továbbjussanak. Hamarosan jövünk a folytatással.

45+2. PERC: Thiago Alcantara is kap egy sárgát, Clattenburg pedig véget vet az első játékrésznek.

45+1. PERC: Kettő perc a ráadás.

45. PERC: Xabi Alonso szabadrúgásába Benatia tette bele a fejét, de teljesen veszélytelen volt a ketrecre.

41. PERC: Rafinha sokadik szabálytalansága után megkapja megérdemelt sárga lapját.

40. PERC: Mi maradt ki! Thiago lövése Müller elé csorgott, az ő próbálkozásába pedig Ter Stegen belenyúlt, majd még a gólvonal elől kiütötte a bőrt.

38. PERC: Egyenlítési lehetőséget szalasztott el a Bayern, Schweinsteiger bombaerős fejesét tolta fölé Ter Stegen.

35. PERC: Hosszú idő után jutott el újra az ellenfél kapujáig a müncheni gárda, de szinte hiba nélkül védekeznek Luis Enrique tanítványai.

29. PERC: GÓÓÓL! Suárez lódult meg öles léptekkel egy indítással, majd ismét tálalt Neymar elé, aki ezúttal sem hibázott ajtó-ablak ziccerben. 1-2. 

28. PERC: Egy Neymar-Messi összjáték végén utóbbi próbálkozott, Neuernek nem okozott gondot.

27. PERC: Bayern helyzet törte meg az eseménytelenséget, de Lewandwoski löketét könnyen magához ölelte Ter Stegen.

24. PERC: Az elmúlt percekben visszaesett a tempó, főként a vendégek járatják a játékszert.

19. PERC: Müller érkezett remekül egy szélről érkező beadásra, bólintását azonbat Ter Stegen földöntúli bravúrral paskolta ki a jobb felső sarokból.

15. PERC: GÓÓÓL! Messi indította Suárezt, aki önzetlenül Neymar elé gurított, a brazilnak pedig már csak az üres kapuba kellett pöckölnie a játékszert. 1-1.

13. PERC: Müller és Lewandowski okozott kisebb zavart a Barcelona kapuja előtt, de végül lövésig sem jutott a támadó duó.

10. PERC: Vezet tehát Pep Guardiola alakulata, és mindjárt más a dolog festése. Pont ezt akarták elkerülni a katalánok, de újra nyílt a továbbjutás kérdées.

7. PERC: GÓÓÓL! Az első sarokrúgásából megszerzi a vezetést a házigazda! Alonso tekert pontosan a 11-es pont vonalába, ahol Benatia érkezett és a kapuba stukkolt. 1-0.

6. PERC: A Barca végezhette el a meccs első szögletét, amiből a Bayern tudott kontrázni. A gyors ellenakció végén Müller készített le Thiagonak, aki a bevetődő védőbe lőtte a lasztit.

5. PERC: Dani Alves ugratta ki Rakiticot, akinek életerős lövését Neuer tolta ki a jobb alsóból.

3. PERC: Egy tetszetős bajor támadás végén Lahm kapta hosszan a labdát. A hazaiak szögletet reklamáltak, a játékvezető az ötösre mutatott.

1. PERC: A Barcelona kezdte a mérkőzést.

Előzetes: Lehetetlennek tűnő feladat vár a Bayern Münchenre, ugyanis háromgólos hátrányt kellene ledolgoznia a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének keddi visszavágóján a Barcelona ellen, amely legutóbbi hét találkozóján gólt sem kapott.

Tovább nehezíti a bajorok vezetőedzőjének, Josep Guardiolának a dolgát, hogy közel sem a legjobb kezdőcsapatát küldheti pályára, mivel továbbra is sérült David Alaba, Arjen Robben, Franck Ribery és Holger Badstuber.
    
A Bayern komoly hullámvölgybe került az elmúlt hetekben: a Német Kupa elődöntőjében büntetőkkel kiesett a Borussia Dortmund ellen, a BL-ben nehéz helyzetben van a barcelonai 3-0-s vereséggel, s bár a bajnokságban már biztosan az élen végez, rossz formája ott is éreztette hatását, ugyanis a hétvégén 1-0-ra alulmaradt az Augsburggal szemben.
 
A katalán gárda eközben teljes nyugalomban készülhet a visszavágóra: legutóbbi hét meccsén nem kapott gólt, ráadásul ezalatt – elsősorban dél-amerikai csatártriójának köszönhetően – 25-ször talált az ellenfelek kapujába. Az argentin Lionel Messi, a brazil Neymar és az uruguayi Luis Suarez vezette együttes hétvégén nagy lépést tett a spanyol bajnoki cím felé.

A BL-történelem is a Barcelona továbbjutását ígéri, ugyanis háromgólos hátrányból eddig csak egyetlen csapatnak, a Deportivo La Corunának sikerült fordítania: a 2003/04-es szezon negyeddöntőjében a spanyol gárda 4-1-re kikapott az AC Milan vendégeként, majd hazai pályán 4-0-ra győzött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik