Foci

Ilyen még nem történt az NB I-ben

A Budapest Honvéd olyat tett, ami korábban még nem sikerült a csapatnak: legyőzte bajnokin a Kecskemétet.

A Budapest Honvéd labdarúgócsapata közvetlenül a kiesőzóna előtt tanyázott a fordulót megelőzően, így Marco Rossi együttesének minden pontra szüksége van, ha benn akar maradni az élvonalban. Szombaton az a Kecskemét látogatott a Bozsik Stadionba, amely élvonalbeli meccsen még nem kapott ki a piros-feketéktől.


A Honvéd gólszerzői, Holender és Youla
Fotó: MTI 

Ezúttal a kecskemétiek eléggé szétszórtan fociztak, a Honvéd így teljesen megérdemelten szerzett kétgólos előnyt még a szünet előtt: előbb Youla bólintott a hálóba, majd Holender harcolt ki magának egy lövőhelyzetet és helyezett higgadtan a kapuba. Sőt, ha Youla egy ízben pontosabban céloz, miután elvitte a labdát Tujvel kapus mellett, nagyobb is lehetett volna a különbség.

A második játékrészben is főleg a Honvéd előtt adódtak lehetőségek, Baráth fejesénél bravúrt kellett bemutatnia Tujvelnek. Az eredmény végül nem változott a lefújásig – Godoy lövése a keresztlécen csattant, Szalai gólját pedig nem adták meg -, a Budapest Honvéd megérdemelten zsebelte be mind a három pontot.

Eredmény – OTP Bank Liga, 27. forduló

Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Pintér

Budapest Honvéd – Kecskemét 2-0 (2-0)

Budapest Honvéd: Kemenes – Botka, Ignjatovic, Elez, Baráth – Nagy G. (Gazdag, 55.), Hidi, Godoy – Youla, Punosevac (Ihrig-Farkas, 70.), Holender (Ikenne-King, 61.)

Kecskeméti TE: Tujvel – Lovric, Skopljak, Karan, Gyagya (Radoja, a szünetben), Laczkó – Vukasovic (Eninful, a szünetben), Savic (Szalai, 68.), Kitl – Bebeto, Novák

gólszerzők: Youla (30.), Holender (45.)

sárga lap: Gazdag (60.), illetve Eninful (72.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik