Foci

Borkai: Ebben az országban mindenki retteg, fél a döntésektől

borkai zsolt (Array)
borkai zsolt (Array)

A város polgármestere siralmasnak tartja a Győri ETO körül kialakult helyzetet.

Mint arról korábban beszámoltunk, a zöld-fehér klub tegnap közleményben tudatta, hogy jövőre biztosan nem indul az NB I-ben. Borkai Zsolt szerint viszont egyelőre még az is kérdéses, hogy megmarad-e az együttes.

“A helyzet nagyon súlyos. Az MLSZ versenykiírása ugyan lehetővé teszi, hogy az ETO Futsal Club átvegye az ETO FC utánpótláscsapatait, hogy továbbműködhessen az akadémia, de ehhez előtte rendezni kell az ETO FC Kft. köztartozását, ami jelenleg százharmincöt millió forint, de minden hónapban milliókkal növekszik a ki nem fizetett bérek járulékával. A legnagyobb gondot az jelenti, most nincs aki kifizesse ezt az összeget” – nyilatkozott a a sportvezető a Kisalföldnek.

 Fotó: MTI

Arra a kérdésre, hogy miért ez a közöny az ETO-val szemben, miért nem segít senki, így felelt: “Azért, mert ilyen országban élünk: mindenki retteg, fél, fázik a döntésektől, hátha belekeveredik valamibe.Senki nem meri a felelősséget vállalni, nehogy negatívan kerüljön ki a történetből. Kívülről ugyan sokan szurkolnak azért, hogy maradjon meg az ETO, de attól félnek, hogy rosszat tesznek és akkor lecsapnak rájuk, ugyanis ezt tapasztalták az elmúlt időszakban. Egy hónapja minden energiámmal a klub megmentésén dolgozom, de most úgy látom, nem lehet egyről a kettőre jutni.”

Hozzátete, egy-két ember valóban a szívén viseli az ügyet, próbál tenni az ETO-ért, de még nincs meg a megoldás.

“Nagyon felháborítónak tartom, hogy a háttérben az önjelöltek már elkezdték osztania posztokat egymás között: ki lesz a szakmai igazgató, ki a vezetőedző vagy bármi az NB III-as csapatnál. A korábbi sikereik okán jogot formálnak arra, hogy szerepet kapjanak az ETO-ban, teljesen mindegy, hogy bármilyen okból alkalmasak-e rá. Ez is jól jellemzi a magyar futball helyzetét” – mondta őszintén Borkai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik