Foci

Topklubokat büntetett meg az UEFA

internazionale (Array)
internazionale (Array)

Többek között az Internazionale, az AS Roma és az AS Monaco kapott büntetést az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) az úgynevezett pénzügyi fair play megsértése miatt.

Az Inter a következő idényben 25 helyett 21 fős kerettel szerepelhet az európai porondon, amennyiben jogot szerez az indulásra, az AS Roma és a Monaco pedig 22 játékost nevezhet. Emellett az Internazionalénak 20 millió eurós bírságot is kell fizetnie – ebből 14 milliót feltételesen -, míg az AS Monacónak akár 13, a Romának pedig 6 milliójába kerülhet a túlköltekezés megakadályozását célzó szabályok megszegése.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A pontos összeg több körülménytől függ. Az Internazionale a 2016/2017-es idényben 22 fős kerettel szerepelhet nemzetközi kupában.

Az UEFA tíz klubbal jutott egyezségre a büntetés mértékéről. A Sporting Lisboa, a Besiktas, a Krasznodar és a Lokomotiv Moszkva ugyancsak a szokásosnál kisebb kerettel vághat neki a következő európai idénynek, s emellett bírságot is fizet, míg a kisebb szabályszegést elkövető CSZKA Szófiának, Kardemir Karabükspornak és FC Rosztovnak 200 ezer dollárt kell utalnia.
    
A pénzügyi fair play szabályaival az UEFA azt szeretné elérni, hogy a klubok a bevételük arányában költekezzenek. Ezzel igyekszik elejét venni annak, hogy dúsgazdag tulajdonosok korlátlanul pumpáljanak pénzeket a csapatukba, és ezzel torzítsák a piacot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik