Foci

Anglia bohóca címre hajt a fociedző

John Carver (Array)
John Carver (Array)

Hiába tart zsinórban nyolc vereségnél a csapata, szerinte ő a Premier League legjobb szakembere.

Nincsenek irigylésre méltó helyzetben a Newcastle United labdarúgócsapatának szurkolói. Többségüknek hosszú ideig tartott, hogy megbarátkozzanak Alan Pardew-val, erre az angol menedzser – aki a klub történetében először lett az év edzője a Premier League-ben, még a 2011/12-es szezonban – télen a váltás mellett döntött, azt a Crystal Palace-t választotta, ahol korábban játékosként is megfordult.

A Newcastle-t a tizedik helyen hagyta ott az akkor nyolc bajnoki óta nyeretlen londoniak kedvéért. A helyét egy bizonyos John Carver vette át, aki először Steve Stone-nal karöltve, majd január 26. óta egy személyben vállalta el a szezon végéig a beugró edző szerepét. Vezetőedzői tapasztalata ugyanakkor nem sok volt, többnyire asszisztensként vállalt munkát korábban.


Egyáltalán nem biztos, hogy John Carver a szezon végén is ilyen mosolygós lesz
Fotó: Europress Fotóügynökség

„Én vagyok a legjobb edző a Premier League-ben. Ha meglennének a megfelelő eszközeim, rendesen tudnám végezni a dolgom. Most is a tőlem telhető legjobbat nyújtom” – mondta csütörtökön Carver a BBC-nek egy olyan liga kapcsán, ahol José Mourinhók, Arséne Wengerek és Louis van Gaalok dirigálnak az oldalvonal mellett, hogy csak a legnevesebbek szakembereket említsük.

Carver irányításával 15 bajnokit nyomtak le eddig a Szarkák, ezeken írd és mondd két-két győzelmet és döntetlent tudnak felmutatni, az összes többi mérkőzésüket elveszítették. Most éppen nyolc meccse zakóznak folyamatosan, ráadásul többnyire simán kikapnak. Ez a pocsék teljesítmény természetesen a tabellán is meglátszik, a United visszazuhant a 15. pozícióba, mindössze két ponttal előzik meg a már kiesőhelyen tanyázó Sunderlandet – amely ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott.

Összehasonlításképpen a Crystal Palace ez idő alatt liftezett egy szépet: mióta Pardew kezében a karmesteri pálca, azóta 18.-ből 12. lett a csapat, a váltás óta lejátszott 15 bajnokijából nyolcat is megnyert, olyan skalpokat szerezve, mint a Tottenham Hotspuré vagy a címvédő Manchester Cityé. A vizsgált időszakban nem kevesebb, mint 25 pontot szerzett a Palace – jelenleg héttel előzik meg a Newcastle-t.

A fentiek alapján elég merésznek tűnik Carver azon kijelentése, hogy jelenleg ő a Premier League legjobb edzője, ugyanis lehet, hogy nem tud benntartani az élvonalban egy olyan klubot, amelyik szűk fél éve még európai kupaporondról álmodozott. Tényleg nincsenek irigylésre méltó helyzetben a Newcastle United drukkerei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik