Foci

Újra feldübörögnek a munkagépek a felcsúti stadionban

pancho aréna (Array)
pancho aréna (Array)

Egy év után kicserélik a Pancho Aréna gyepszőnyegét és vízelvezető rendszerét.

Tavaly április 21-én adták át a Pancho Arénát, de már a Debrecen elleni május 16-i bajnoki, és a júliusi U19-es Európa-bajnokságon is kiderült, valami nagyon nem stimmel. Az eső miatt a pálya egyes részein bokáig állt a víz és nem is akart elszivárogni onnan, játékra alkalmatlanná téve ilyenkor a pályát. Információnk szerint az akadémia vezetése akkoriban őrjöngött, lévén a jó szándék, az akarat és a nem kevés – két év alatt, mintegy 3,8 milliárd forint – Társasági Adó hozzájárulásból összegründolt stadion lelke, a játéktér, nem lett tökéletes.

A gyep, a vízelvezetés hiányossága miatt ősz végére gyatra állapotba került és úgy tudjuk, a téli szünetben már volt egy “ráncfelvarrás”. A blikk.hu információi szerint a nyári szünetben azonban feltúrják a stadion gyepét, megpróbálják elhárítani a vízelvezetés hibáját, majd új gyepszőnyeget is kap a stadion.

 Már májusban kiderült, ha esik, áll a víz és a játék
Fotó: MTI 

A lap feszegeti ennek költségeit is, de a Sport24 úgy tudja, a helyreállítás garanciális lesz, lévén a kivitelezésnél követhettek el hibát, ami nagyjából az átadást követő egy hónapon belül nyilvánvalóvá vált. Eddig a bajnoki mérkőzések miatt és a téli szünet okán nem lehetett elhárítani a problémát. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik