Foci

Tovább épül a mezőkövesdi focistadion

Tállai András (Array)
Tállai András (Array)

Ötezer fő befogadására lesz alkalmas a létesítmény.

A Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében a mezőkövesdi Városi Stadion jelentős forrásokhoz jutott – olvasható Tállai András Facebook-oldalán. A lelátó megépítésére a 2014-es költségvetésből 220 millió Ft, míg a 2015-ösből 180 millió Ft támogatást kapott a klub, így összesen 400 millió Ft áll a rendelkezésre.


Tállai András klubelnök
Fotó: Facebook

A Mezőkövesd Zsóry FC elnöke elmondta, hogy ez az összeg nagy valószínűséggel nem fedezi a létesítmény befejezését, éppen ezért igyekeznek további forrásokat szerezni. A közbeszerzési eljárás befejeződött, így még ebben a hónapban megkezdődhet a stadion építésének utolsó üteme.

„Egy olyan stadiont szeretnénk építeni, ami országosan is megállja a helyét. Az a célunk, hogy az UEFA előírásoknak is megfeleljen a létesítmény, tehát nemzetközi mérkőzéseket is lehessen rendezni. Lényegében most fog elkészülni a főlelátó, így azok a szurkolók is visszatérhetnek majd ide, akik korábban ezen az oldalon nézték az összecsapásokat. Bízom benne, hogy sokszor lesznek telt házas mérkőzések az 5000 fő befogadására alkalmas stadionban”– emelte ki az elnök, aki hozzátette, hogy a Széchenyi úton felszabaduló terület a szurkolók közösségi tereként fog funkcionálni, a tervek szerint legalább egy vendéglátóegységet is ki fognak itt alakítani.

„Májusban kezdődnek a munkálatok és négy hónap alatt készül el a létesítmény. Nagyon bízom benne, hogy a kivitelező a lehető legrövidebb idő alatt megépíti a stadiont és ezzel az ország első öt arénája között lesz, amely a Stadionfejlesztési Program keretében elkészül. Tudom, hogy sok támogatója és kritizálója is van a létesítménynek, de higgyék el, hogy Mezőkövesd ékessége lesz és nagyon büszkék lesznek rá, amikor a gyerekeik és az unokáik fognak majd itt játszani. A létesítmény kívülről is impozáns lesz. Azt gondolom, azoknak is nagyon fog tetszeni, akik elhaladnak mellette és büszkék lesznek arra, hogy Mezőkövesden épült.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik