Foci

„Nikolics jelezte, hogy külföldön szeretné folytatni”

Burcsa Győző (Array)
Burcsa Győző (Array)

Több alapember szerződése is lejár a nyáron a bajnok Videotonnál, a gólerős csatár pedig a jelek szerint biztosan távozik. Burcsa Győző beszélt a piros-kékek belügyeiről.

Terjedelmes interjút adott a csakfoci.hu-nak Burcsa Győző, a magyar bajnoki címet már megszerző Videoton labdarúgócsapatának klubigazgatója. A szakember kendőzetlen őszinteséggel beszélt arról, hogy a jelenlegi együttestől nem lenne reális elvárás a Bajnokok Ligája főtábla, mint mondta, a magyar szinten meg tudják oldani ezeket a feladatokat, de nagyobb célokhoz már kevés a mostani keret.

„A Videoton életében magyar bajnokságot nyerni szinte kötelező, a nemzetközi szint azonban ennél feljebb van. Amit idén elértünk, az a tavalyi évhez képest biztosan siker, de valljuk be, a mi bajnokságunkat Európa nagy részén nem jegyzik. Nekem nincsenek illúzióim, nem hiszek abban, hogy felfújunk egy lufit, ami 1-2 éven belül kidurran.”


Burcsa Győző, a Videoton klubigazgatója
Fotó: MTI

Természetesen szóba került Joan Carrillo, a fehérváriak sikeredzőjének jövője is, ugyanis a spanyol tréner kapcsán egy ideje tartja magát a pletyka, hogy nincs túl jóban Burcsával és hiába szól még egy évig a szerződése, lecserélik. Carrillo a bajnoki ünneplés közben már azt mondta, szeretné kitölteni a kontraktusát.

„Ha egy munkahelyen, ahol eredményt akarunk elérni, mindenki egyetért a másikkal és mindenki bólogat, akkor úgy járhat, mint a Videoton tavaly. Persze, nem mindenről gondolkodunk egyformán, de ebben nem látok semmi kivetnivalót” – felelte Burcsa Győző arra a felvetésre, hogy nem felhőtlen a viszonya Carrillóval.

A Videoton labdarúgócsapatánál több kulcsember szerződése is lejár a nyáron, a szurkolókat pedig természetesen foglalkoztatja, sikerül-e megtartani őket. Nagyon úgy fest, hogy a gólkirály-jelölt Nikolics Nemanja a sikeres évek után elhagyja a székesfehérváriakat.

„Calatayudnak, Stopirának, Sándor Gyurinak, Oliveirának és Nikolicsnak jár le a szerződése. Nikolics egyértelműen jelezte, hogy külföldön szeretné folytatni a pályafutását és ehhez kívánunk neki sok sikert. De a klub a többi játékosnak, akikre számítunk a jövő szezonban is, megtette az ajánlatát, amely sokkal kedvezőbb volt a mostaninál. Van olyan játékos, aki öt ajánlatot is kapott már. Mivel nem látok a fejükbe, nem tudom, hogy mi a szándékuk. Az edzőnk lehet, hogy jobban tudja, mivel tavasszal rendszeresen játszatta ezeket a játékosokat…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik