Foci

A lesajnált Juventus sokkolta a Real Madridot

A BL-elődöntő első mérkőzésén a címvédő csak szenvedett Torinóban.

Az elődöntők sorsolásakor mind a három nagy – a Bayern, a Barca és a Real – a Juventust szerette volna kapni, hiszen kétségtelenül az olaszok lógnak ki ebből a felsorolásból, már csak azért is, mert egy olyan Serie A-ban vitézkednek és nyernek meg szinte mindent évről évre, ahol nincs igazi kihívójuk.

Az olaszok azonban meglepetésre azonnal nekirontottak a spanyoloknak, akik nem is igazán találták a ritmust, így az ex-realos Alvaro Morata révén a Juve már a 9. percben előnyhöz jutott.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A folytatásban hullámzó, lüktető volt a játék, hol egyik, hol másik kapu előtt alakult ki komoly ziccer, majd a 28. percben James Rodriguez középre tett labdáját Cristiano Ronaldo stukkolta a gólvonal mögé (1-1).

A szünet után majdnem fordítottak a vendégek, de egy kontrának köszönhetően megint a hazaiak ünnepelhettek: kettő a kettő ellen iramodtak meg az olaszok, Marcelo a tizenhatos előtt buktatta Vidalt, Carvajal viszont csak azon túl tudta szerelni – szabálytalanul – Tevezt, a megítélt büntetőt pedig a sértett küldte a hálóba (2-1).

A mérkőzés hajrájában a Real Madrid mindent egy lapra feltéve rohamozott, de a sorozatos beadások és felívelt labdák a Juve-védők ellen sikertelenek voltak, ellenben Fernando Llorente majdnem tovább növelte a torinóiak előnyét.

Végül maradt a 2-1-es eredmény, ami természetesen a Juventusnak kedvez, de ha a Real Madrid gólt szerez a Bernabeuban, máris sürgetőbb lesz a helyzet a Zebráknak.

Eredmény – Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés

Juventus – Real Madrid 2-1 (1-1)
Torino, Juventus Stadion, vezette: Martin Atkinson (angol)

Gólszerző: Morata (9.), Tevez (58.-büntetőből) illetve Ronaldo (28.)

Juventus: Buffon – Evra, Chiellini, Bonucci, Lichtsteiner – Sturaro (Barzagli, 64.), Pirlo, Marchisio – Vidal – Tevez (Pereyra. 86.), Morata (LLorente, 78.). 

Real Madrid: Casillas – Marcelo, Varane, Pepe, Carvajal – Isco (J. Hernandez, 63.), Kroos, S. Ramos, J. Rodriguez – Bale (Jese, 81.), Ronaldo. 

Sárga lap: Bonucci (5.), Tevez (46.), Vidal (56.) Chiellini (93.) illetve Marcelo (57.), Carvajal (75.), J. Rodriguez (85.)

2. FÉLIDŐ

93. PERC: Vége, 2-1-re nyert a Juventus.

91. PERC: Majdnem ott volt a slusszpoén, Llorente bólintását Casillas csak nagy nehézségek árán tudta megfogni.

90. PERC: Most már húzzák az időt az olaszok. Három perc a ráadás.

87. PERC: Óriásit hibáztak hátul a spanyolok, Llorente egy az egyben vezette Casillasra a labdát, de a kapus kiszorította egészen az alapvonalig, ahonnan visszalőve a labdát középen nem érkezett társ.

84. PERC: Sorozatosan rossz beadások és rossz labdaátvételek a Real Madrid részéről. A spanyolok szívesebben várnák 2-2-ről a visszavágót.

81. PERC: Ramos pocsékul játszik a középpályán, alig van pontos labdája. Most is méterekkel tévesztette el a célpontot.

78. PERC: De előbb egy Morata-Llorente csere.

77. PERC: A Real mindent egy lapra feltéve rohamoz, most Ronaldo elől csúsztattak szögletre.

73. PERC: Chiellini előzte meg Ronaldót, majd a rutinos védő elcsitította a portugált, aki szokásához híven megint sokat reklamál.

70. PERC: A Juventus aktívabban focizik, bár a statisztikák 50-50%-os labdabirtoklást mutatnak.

66. PERC: Bale beadása magas Ronaldónak, a portugál nagyon dühös. Chiellini szemöldöke közben felrepedt, csúnyán vérzik is.

64. PERC: Cserél a Juve is, Barzagli a pályán Sturaro helyett.

63. PERC: Így van, Isco helyén Javier Hernandez.

62. PERC: Ancelotti nem elégedett, hamarosan érkezik Chicharito.

60. PERC: Megzavarodtak a vendégek labdarúgói, megélénkült a Juventus játéka.

58. PERC: GÓÓÓÓÓLLL!!! Tevez értékesítette a tizenegyest, megint a Juventusnál az előny! 2-1!

56. PERC: TIZENEGYES! A kontrából megindultak az olaszok, Marcelo buktatta Vidalt, de ezt nem fújta le a bíró, majd Tevezt a tizenhatoson belül rúgta fel Carvajal, ez viszont már büntetőt ért.

55. PERC: Kroos szabadrúgása után Bonucci csúsztatott szögletre, a sarokrúgásnál pedig megint a tisztáztak a védők.

52. PERC: Néha talán már túl kemény is a meccs, a Juve játékosai minden erejükkel igyekeznek megakasztani a spanyolok támadásait.

50. PERC: Nincs változás a játék képében, a Juventus inkább védekezik, a Real pedig tartja a labdát.

46. PERC: Folytatják a csapatok, csere egyik oldalon sincs. Tevez felrúgta Ramost, villant is a sárga lap.

1-1-re áll a meccs, ez a Real Madridnak nagyon jó így, hiszen sikerült idegenben gólt szerezniük.

1. FÉLIDŐ

45+2. PERC: Ennyi volt az első félidő.

45. PERC: Kis kakaskodás a pályán, Atkinson békítette ki a feleket.

41. PERC: Na tessék, csak mondani kellett! Isco jobbról centerezett, James Rodriguez pedig három méterről a felső lécre fejelt, Marcelo pedig az ismétlésnél fölé durrantott.

40. PERC: Jó ideje nincs komoly ziccer a meccsen. A csapatok visszavettek az iramból, nem akarnak fejjel a falnak rohanni, hiszen mindkét fél bármikor képes könyörtelenül kihasználni a másik hibáját.

37. PERC: Mezőnyben megy a játék, továbbra is 1-1 az állás. 

34. PERC: Pillanatok alat változott a játék képe, most a Juventus irányít. Lüktet a meccs, eddig nem lehet panaszunk.

30. PERC: A spanyolok nem álltak le a gól után, szinte kis sem engedték a Juvét saját térfeléről. Az olaszok lendülete megtörni látszik, a Realnak most lehet esélye egy újabb találatra.

28. PERC: GÓÓÓÓÓLLL!!!! A Juve védők elváltották magukat, Carvajalt üresen hagyták, aki megjátszotta James Rodriguezt, a kolumbiai pedig remekül emelt az ötösön belülre, ahol Ronaldo az üresen tátongó kapuba bólintott! 1-1!

26. PERC: A vendégek most már ráültek a labdára, de ez érthető, mindenképp gólt szeretnének rúgni.

23. PERC: Cristiano Ronaldo parádés kiugratást kapott, az olaszok a les beintésére vártak, a portugál viszont köszönte szépen, lőtt, de méterekkel mellé.

21. PERC: A spanyolok teljesen szét vannak a esve, a Juventus futballistái minden labdára úgy mennek, mintha a BL-döntő utolsó perceiben járnánk.

17. PERC: Tevez vállalkozott lövésre, de az asszisztens lest jelzett. Nagyon nyomnak a hazaiak. 

14. PERC: Isco középről lőtt, de Buffon kiütötte a labdát, most már neki is volt védése.

12. PERC: A Juventus nagyon élesen kezdte a meccset, a Realnak egyelőre momentumai sincsenek.

9. PERC: GÓÓÓÓÓÓÓÓLLLL!!! A Real védői teljesen üresen hagyták Tevezt, aki 11 méterről laposan lőtt, Casillas csak odébb tudta paskolni a labdát, épp Alvaro Morata elé, aki fél méterről már nem hibázott. 1-0 a Juventusnak!

7. PERC: Morata és Pepe harcolt a labdáért, a portugál védő kicsit elnézte a helyzetet, így az ex-realos támadó messziről kapura emelt, de nem tudott túljárni Casillas eszén.

5. PERC: Bonucci megakasztotta Bale-t, szabadrúgással jöhettek a vendégek, a védő pedig kapott egy sárga lapot.

3. PERC: Újabb hazai kísérlet, de Casillas megfogta a labdát.

1. PERC: Hoppá! Iker Casillas eladta a labdát, majd egy szemfüles passz után Vidal teljesen üresen kapta a játékszert, de a visszaérő Sergio Ramos menteni tudott.

1. PERC: A Juventus kezdte a mérkőzést. Az olaszok szokásos zebracsíkos mezükben, a Real Madrid pedig a fekete dresszében szerepel ma este.

Nagyszerű élőképpel készültek a Juve-szurkolók. Most már tényleg pár perc és indul a meccs.

A csapatok egyelőre a játékoskijáróban, pedig lassan már kezdeni kellene.

Előzetes:  A torinói együttes 2003 után került újra az első számú nemzetközi kupasorozat legjobb négy csapata közé, és több szempontból is hasonló a helyzete, mint 12 éve volt. Az akkor Marcelo Lippi irányította gárda ugyancsak a címvédő Realt kapta a sorsolásnál, s ahogy most, úgy annak idején is a spanyol sztárgárda számított a párharc favoritjának.

“Nem mindennap fordul elő, hogy a Real Madriddal kell megküzdened. Nagyon kemény összecsapás vár ránk, az a papírforma, ha nem mi jutunk fináléba” – mondta Masimiliano Allegri, a Juve trénere, hozzátéve, az esélyek ellenére csapata egyértelmű célja, hogy amint 2003-ban tette, úgy ezúttal is búcsúztassa a madridiakat.

Cristiano Ronaldo kulcsszerepet játszhat a két találkozón, a madridi hívek pedig bízhatnak abban, hogy hasonló teljesítményt nyújt, mint a két gárda legutóbbi meccsén. Az előző szezon csoportkörében ugyanis két találkozón három gólt lőtt a Juventusnak, melyet akkor hazai pályán 2-1-re győzött le a madridi csapat, Torinóban pedig 2-2-t játszottak a felek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik