Foci

Nyugat-európai útra lépett a Fradi

fradi (fradi)
fradi (fradi)

A zöld-fehéreknél nem csupán álom a külföldi minta, immár nem csak bosszúság a szurkolói kártya. Tartalommal töltötték meg. Pozitív jövőképet vázolunk.

Valami azt súgja, előbb-utóbb eljutunk oda, hogy ha a jelenleg még a Népligetben önként vállalt száműzetésüket töltő és onnan szurkoló fanatikusok nem kapnak időben észbe, ha akarnak sem tudnak bejutni a Fradi hazai meccseire.

Nem, nem azért, mert Kubatov Gábor elnök mondjuk bosszúból, a szurkolói kártya és a vénaszkenner elleni tiltakozás okán listázna, és kitolásból megtiltaná nekik a belépést a stadionba (15 fő van jelenleg kitiltva nem ezért, hanem a pályarendszabályok, a Sporttörvény és az UEFA-szabályok megsértéséért).

Ellenben, ha továbbra is a megkezdett pályán mozog a Fradi, ha tartani tudja az irányt, pár éven belül eljut oda, ahova a fényesebb jelennel rendelkező nyugat-európai klubok, mint a Dortmund, a Bayern, a Barcelona rég megérkezett. Még több lesz a bérletes, és “örökölni” lehet csak a stadionban az ülést, ergo erősen korlátozott számban lesz szabadon vásárolható jegy.

Az idei évadra a 22 ezres Groupama Arénába 5200 normál lelátós és 700 VIP-bérletet értékesített a klub. A stadion első évében az összes hely nagyjából negyedét! A klubvezetés a honi labdarúgó-sportvállalkozások közül egyedüliként láthatóan épít a vitathatatlanul legnagyobb országos szintű támogatottságra, és sikeresen próbálja teljes mértékben piaci alapú – értsd: egyre kevesebb állami forrás, egyre több saját kereskedelmi bevétel – működés, finanszírozás felé terelni a futballszakosztályt.

A bevételnövekedés, a kiszámíthatóság eredménye a sportszakmai téren tapasztalható tervszerűség, a játék színvonalában, az eredményességben mutatkozó markáns előrelépés. Újabb mérföldkőként a legnagyobb szálka, a sokat vitatott szurkolói kártya is értelmet nyer április 28-tól. A több, mint 54 000 kártyatulajdonos a Fradi Szurkolói Kedvezménykártya Rendszer keretein belül jelen állás szerint 20 partner, országszerte 707 vásárlóhelyén kap 5-40 százalékos – az esetek többségében a bérletesek még több – kedvezményt.

 Ez a szurkolói kártya immár meg van töltve tartalommal
Fotó: sport24 

És még, ha időközben meghátrálna az MLSZ és kártyaügyben engedményeket tenne, netán eltörölné a most érvényben lévő rendszert, a Fradinál ezek után akkor is életben marad a klubkártya. Mondom, pont, mint Nyugat-Európában. Ott a shopon és egyéb vásárlási kedvezményeken túl a jegyvásárlásnál is azokat elégíti ki majd a klub először, akik bérlettel és/vagy szurkolói kártyával rendelkeznek. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik