Foci

Áll a bál a Bayernnél: lelépett az orvosi stáb

Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt (Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt)
Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt (Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt)

Csaknem 40 év után távozik posztjáról Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, a Bayern München orvosa és az orvosi stáb három másik tagja, miután a csapat 3-1-re kikapott a Porto otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntős párharcának első felvonásán.

“Ismeretlen okokból az orvosi stábot tették felelőssé a portói vereségért, ez oly mértékben aláásta a bizalmat, ami nem teszi lehetővé a folytatást” – közölte a 72 éves doktor, aki a hírek szerint nem ápolt túl jó viszonyt Pep Guardiola vezetőedzővel.

A szerdai keretből sérülések miatt hiányzott a kulcsemberek közül Bastian Schweinstieger, Franck Ribéry, Arjen Robben és David Alaba. Ribéry a kezdeti hírek szerint csak pár napra dőlt ki, ehhez képest már hetek óta harcképtelen.

 Elég jó élete lehetett a Bayernnél Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrtnak. 72 évesen úgy néz ki, mintha csak 55 lenne
Fotó: Europress fotóügynökség

“Kérdezzék meg az orvost, fogalmam sincs” – mondta a múlt héten Guardiola, amikor Ribéry visszatérésének az időpontjáról faggatták.

A két szakember együttműködése eleve nem indult jól, ugyanis a spanyol tréner 2013-ban orvosi hozzájárulás nélkül küldte el Barcelonába kezelésre a sérült Thiago Alcantarát.

Müller-Wohlfahrt egyben a világbajnok német válogatott orvosa, emellett olyan híres sportolók fordultak meg nála, mint az olimpiai bajnok jamaicai sprinter, Usain Bolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik