Foci

Ödegaard sztárolja magát a Realnál

Martin Ødegaard (martin odegaard, )
Martin Ødegaard (martin odegaard, )

Kitette a csapatból a hatalmas tehetségnek tartott Martin Ödegaardot Zinedine Zidane, a Real Madrid harmadosztályban szereplő tartalékegyüttesének vezetőedzője.

Az As című sportnapilap értesülése szerint a francia szakember azért döntött így, mert a mindössze 16 éves futballista rendszeresen megtagadta, hogy a tartalékokkal tréningezzen, mivel neki az A csapattal van szerződése. Emiatt társaival is megromlott a viszonya. Ödegaard az utóbbi két meccsen a kispadon ült, pedig előtte kezdő volt.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A klub azt tervezi, hogy az édesapán keresztül próbálja jobb belátásra bírni a norvég játékost, akit januárban 3,4 millió euróért szerzett meg a királyi gárda a Strömsgodsettől.

Ödegaard számos rekordot állított fel az elmúlt hónapokban. Legutóbb az Eb-selejtezők történetének legfiatalabb kezdőjátékosa lett 16 évesen és 101 naposan. A legfiatalabb szereplés csúcsát is ő tartja, ugyanis 15 évesen és 300 naposan csereként szállt be a bolgárok elleni kvalifikációs meccsen. Tavaly áprilisban mutatkozott be a Strömsgodset felnőtt csapatában, ezzel a norvég élvonal történetének legfiatalabb labdarúgója lett, majd májusban gólszerzőként is csúcstartóvá lépett elő. Augusztusban – egy barátságos meccsen debütálva – a válogatottban ugyancsak történelmet írt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik