Foci

Beszólt Blatternek az egyik elnökjelölt

Joseph Blatter (joseph blatter, )
Joseph Blatter (joseph blatter, )

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjára pályázó Ali Bin al-Husszein úgy véli, hogy az elmúlt időszakban távozott nagy szponzorokat nem fogja tudni pótolni a szövetség, ha Joseph Blatter marad az első ember.

A FIFA egyik alelnöki pozícióját betöltő jordániai sportvezető hétfőn kiadott kiáltványában fogalmazta meg véleményét arról, hogy a nemzetközi szövetség nagy támogatói közül miért döntött úgy több is az elmúlt hónapokban, hogy nem hosszabbítja meg szerződését. Szerinte a FIFA-val és annak vezetőjével szemben felmerült korrupciós vádak okozták ezeket a lépéseket a szponzorok részéről, s ez a trend folytatódni fog, ha nem lesznek változások a szövetség élén.

“A szponzorok a lábukkal szavaznak – írta Ali Bin al-Husszein herceg. – Amennyiben nem születik valami drasztikus lépés annak érdekében, hogy a FIFA vezetésének hírnevét helyreállítsuk, felkészülhetünk rá, hogy a bevételeink csökkenni fognak, s ezáltal a nemzeti szövetségeknek is kevesebb jut majd.”

A FIFA még januárban bejelentette, hogy tárgyalásokat folytat a távozó támogatók pótlása érdekében, ám eddig még nem jelentett be új szerződéseket a szövetség.

Az ötödik ciklusáért induló Blatter ellenfele az elnökválasztáson Ali bin al-Husszein mellett Luis Figo korábbi aranylabdás portugál válogatott futballista, valamint Michael van Praag, a holland szövetség elnöke lesz.

Az elnökválasztására május 29-én, Zürichben kerül majd sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik