Foci

Muhamed Besic miatt fojtogattak Bécsben

Muhamed Besic (muhamed besic, )
Muhamed Besic (muhamed besic, )

A Fradi egykori bosnyák légiósa hazája Ausztria elleni válogatott meccsén lépett oda a kelleténél durvábban ellenfelének. Az eset után volt egy kis fojtogatás.

 Besic nem tréfált, megállította Wimmert
Fotó: europress 

A történet úgy kezdődött, hogy Muhamed Besic felrúgta Kevin Wimmert a bécsi Ernst Happel Stadionban rendezett barátságos meccs 63. percében. Az osztrák srác ordas nagyot esett. Az állás 1-1 volt ekkor (a vége is ennyi maradt). Végül a botrány nem is emiatt tört ki, hanem azért, mert miközben a játékvezető felmutatta a Fradi egykori, az Everton jelenlegi légiósának a jogos sárgát, az osztrák Aleksandar Dragović (Dinamo Kijev) odarohant, meglökte és beszólt neki valamit.

A névből kiderül, megértették egymást. Ahogy értette mindezt a bosnyákok kapitánya, a Manchester City sztárja Edin Dzeko is, aki rögtön csapattársa védelmére keltt – tán a kelleténél kicsit agresszívebben, a nyakánál fogva oktatta Dragovićot. Nyugtatóként mindketten sárgát kaptak.

 Dzeko a kelleténél tán kicsit erélyesebb volt
Fotó: youtube.com 

A felek azért lehettek ennyire feszültek, mert az osztrák válogatott legértékesebb játékosának, Bayern München védőjének, David Alabának, a 45. percig tartott a mérkőzés. Alaba szerelése után a bosnyák Avdija Vršajević szerencsétlenül ráesett a térdére, és némi ápolást követően le kellett cseréni. 

Felkészülési mérkőzések, eredmények:

Hollandia – Spanyolország 2-0 (2-0)
Olaszország – Anglia 1-1 (1-0)
Szlovákia – Csehország 1-0 (0-0)
Ausztria – Bosznia és Hercegovina 1-1 (1-0)
Luxemburg – Törökország 1-2 (1-1)
Svédország – Irán 3-0 (2-1)
Oroszország – Kazahsztán 0-0
Portugália–Zöld-foki-szigetek 0–2 (0-2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik