Foci

Esélyt sem adott a Juve a Dortmundnak

Carlos Tévez (carlos tévez, )
Carlos Tévez (carlos tévez, )

Az olasz labdarúgócsapat kettős győzelemmel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből. A dortmundi visszavágót 3-0-ra nyerték meg Carlos Tévezék.

Jürgen Klopp, a hazai környezetben játszó Borussia Dortmund vezetőedzője a mérkőzés előtt megjegyezte: az egyik legnehezebb feladattal kell szembenézniük, mivel le kell győzniük egy olyan olasz csapatot, amelynek a döntetlent is elegendő. Mindez annak köszönhető, hogy a Juventus 2-1-re megnyerte az első mérkőzést.


Carlos Tévezt csak üldözték a dortmundi védők
Fotó: Europress Fotóügynökség

A német együttes egyáltalán nem volt meggyőző az első félidőben, ráadásul még nehezebb helyzetbe került a rögtön a találkozó elején, Carlos Tévez távoli, levegőben szitáló lövése ugyanis már a 3. percben beakadt a hazai kapuba.

Klopp a második játékrész kezdetén több cserével próbált frissíteni csapatán és valamivel aktívabb lett ugyan a Dortmund, igazán nagy helyzete nem adódott az együttesnek. A 70. percben pecsételődött meg végképp a Borussia sorsa, amikor egy szépen végigjátszott akciót Morata fejezett be eredményesen. A végén még a meccs hőse, Tévez tette kínosabbá a zakót a németek számára, kettős győzelemmel jutott tovább a Juve.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés

Borussia Dortmund (német) – Juventus (olasz) 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Tévez (3., 79.), Morata (70.)

Továbbjutott: a Juventus, kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel.

Videó – Látványos volt Tévez első gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik