Foci

Fél szezont bírt a 240 millás Fradi-gyep

groupama aréna (groupama aréna)
groupama aréna (groupama aréna)

A Groupama Aréna fűmagjait anno Skóciából hozták és szigetországi szakember bábáskodása mellett telepítették a szükséges berendezésekkel együtt 240 millióért. A tél leple alatt kicserélték a teljes pályaborítást.

Pedig mindent az előírásnak megfelelően csináltak. A gyep fűthető, alá vízelvezető rendszert építettek. Mivel az őszi, téli hónapokban a pálya nem minden részét érik el a napsugarak, ezért a fű regenerálódására hat speciális gépet is vásároltak, egyenként tizenhat darab lámpával.

 Szoláriumozik a stadion gyepe
Forrás: facebook.com 

Ez sem segített, a fű kikopott, kisárgult. Alighanem már a lerakásával is gond lehetett, mert a Chelsea elleni megnyitó meccsen is előfordult, hogy hatalmas darabokban fordult ki a gyeptégla a játékosok lába alól.

A blikk.hu úgy tudja, hogy mindez 240 millió forintba került anno. A téli szünet alatt azonban teljes gyepcsere történt. A lap információi szerint garanciálisan új a gyepszőnyeget görgettek le – most speciel frankfurti szakik irányításával -, amelynek az elmúlt labdarúgás nélküli hónapokban reméljük volt ideje kellően megkapaszkodni az altalajban. Szerdán ugrik a majom a vízbe. Az idei első hazai meccsen Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzésén 18 órától fogadja a Fradi a Csákvárt.

A történetben csak egyet nem értünk. Minek ide skót gyep és gyepmester, Frankfurtból hozatott szakember, amikor a magyar, felsőpakonyi “fűgyár” már többszörösen remekül vizsgázott külföldi stadionokban is. Szállítottak már füvet az 2008-as osztrák-svájci rendezésű Eb klagenfurti és innsbrucki pályájához, a 2012-es Eb a poznani és a wroclawi stadionjába, de magyar füvön játszanak a salzburgi Red Bull Arénában, a Levszki Szófia (Bulgária), a Petrolul Ploiesti (Románia) stadionjában és a ljubljanai (Szlovénia) Stozice stadionban is. No és a Videoton pályáit is a felsőpakonyi gyepszőnyeg fedi – közmegelégedésre.

Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzések, szerdai program:

Kisvárda (II. osztályú)-Szolnoki MÁV FC (II.) 14.30
Gyirmót (II.)-Újpest FC 17.00
Videoton FC – PMFC-Matias 18.00
Ferencváros-Csákvár (II.) 18.00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik