Foci

Német sportigazgató az MLSZ-nél

Berndt Storck (berndt storck)
Berndt Storck (berndt storck)

Berndt Storck kinevezését kedden jelentette be a szövetség. A szervezet a klubokkal, a szurkolókkal és különböző társadalmi csoportokkal kezdeményezne beszélgetést a nézőtéri kiszolgálás és a szórakozás minőségének javítása érdekében.

A német szakember kinevezéséről a keddi elnökségi ülésen döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). A német élkluboknál is megfordult Berndt Storckot a válogatottak szakmai tevékenységének koordinálása mellett az akadémiai munka összehangolásával bízta meg a szervezet – olvasható az mlsz.hu-n.


Fotó: mlsz.hu

Az 52 éves német szakember feladata közé tartozik a magyar utánpótlás futball egészének fejlesztése, a Double Pass vizsgálati eredményeinek felhasználásával elkészült utánpótlásképzés-koncepció gyakorlati végrehajtása, az akadémiai rendszer működésének szakmai felügyelete és koordinálása, valamint az A-válogatott szakmai támogatása is.

Bernd Storck pályafutása során értékes tapasztalatokat szerzett, dolgozott több különböző feladatkörben kiemelkedő és sikeres német klubcsapatoknál (Hertha BSC, VfL Wolsburg, Borussia Dortmund, VfB Stuttgart), továbbá a szerb Partizan Beogradnál és a görög Olimpiakosz Pireusznál, valamint a kazah labdarúgó-szövetség alkalmazásában is állt.

A csakfoci.hu cikke szerint Dárdai Pált, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát is ő fedezte fel a Herthának: felfigyelt az U21-es magyar válogatottban nyújtott teljesítményére és az ő javaslatára igazolta le berlini együttes a BVSC-ből.

Javuló infrastruktúra

Az MLSZ elnöksége áttekintette az élvonalbeli klubok infrastrukturális helyzetének időarányos fejlődését, amely egyre több pozitív eredményt mutat. Az OTP Bank Ligában szereplő együttesek közül korábban megújult a Győri ETO otthona, a nyáron pedig a DVSC, a Ferencváros és a Puskás Akadémia együttese kezdhette a bajnokságot megújult létesítményben, illetve a közelmúltban létrejöttek a szerződések az érintettek között az összes további létesítmény megújítására.

Mindezekre is tekintettel az MLSZ elnöksége elhatározta, hogy a közeljövőben egyeztetéseket kezd és intézkedéseket tesz a nézőtéri kiszolgálás és a szórakozás minőségének javítása érdekében. Ezért a szövetség helyi szinten előbb a klubokkal, majd pedig a szurkolókkal illetve különböző társadalmi csoportok képviselőivel indít párbeszédet – írja az mlsz.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik