Foci

BL: Chiellinin csúszik el a Juve?

Giorgio Chiellini (Giorgio Chiellini, )
Giorgio Chiellini (Giorgio Chiellini, )

Könnyen lehet, hogy az olasz csapat védőjének szerencsétlen mozdulata lesz a döntő a Dortmund-Juventus BL-párharc végkimenetelét illetően.

Giorgio Chiellini utolsó emberként elcsúszott, amit Marco Reus góllal büntetett, de Carlos Tévez és Alvaro Morata találatának köszönhetően a Juventus várhatja előnyből (2-1) a nyolcaddöntő visszavágóját a labdarúgó Bajnokok Ligájában. 

Ha nem csúszik el, meglehet 2-0 maradt volna a végeredmény, ami már fél siker. De így a 2-1 olasz szempontból csalóka, mert az egy gólos előny nem sok egy-egy BL-párharc során, különösen, ha az ellenfél idegenben gólt szerez. Márpedig most ez történt, és valami hasonló gondolatot fogalmazott meg az első olasz gól szerzője Tévez is a találkozó lefújása után – “Számunkra pozitív az eredmény, de ha három nullára is nyertünk volna, akkor is kétesélyes lenne a párharc” – , utalva egyúttal arra is, hogy ez a Dortmund meglehet bukdácsol a hazai bajnokságban, de azért príma csapat.

„Az első félidőben jobban fociztunk, mint a másodikban. A taktikánk része volt, hogy amint lehet letámadjuk Chiellinit és Bonuccit, és a gólunk is ebből született. A második félidőben jovv volt a Juve, de ha döntetlen lett volna a végeredmény, akkor is nyernünk kellene otthon. A lényeg, hogy betaláltunk. Hazai pályán erősebbek leszünk és megpróbáljuk megfordítani a párharcot a visszavágón.” – bizakodott Jürgen Klopp, a dortmundiak mestere.

Allegri mester szerint volt némi védekezési probléma az első félidőben, de a lényeg, hogy megnyerte a Juve az odavágót. “Nem aggódom a visszavágó miatt. A Bajnokok Ligájában, különösen ebben a szakaszban, csak Európa legjobb csapataival találkozhatsz és muszáj, hogy hátul stabil és türelmes legyél. Meg kell találnunk az ellenfelei gyengeségeit, és mi kihasználjuk majd azt – nyilatkozta hasonlóan optimistán a Juventus edzője az uefa.com-on.

Azt viszont nem tudjuk Vidal miként úszhatta meg ezt a meccset kiállítás nélkül. Érzésünk szerint már a 40. percben, 1-1-nél zuhanyozhatni küldhette volna a spori – meglehet, úgy merőben más lenne a fenti nyilatkozatsor tartalma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik