Foci

Romokban hever a kaposvári futball

sólyom sándor (sólyom sándor)
sólyom sándor (sólyom sándor)

Nem elég, hogy a Rákóczi visszacsúszott a másodosztályba, a pénz is egyre kevesebb és a többségi tulajdonos is kiszállt az üzletből.

Mint azt megírtuk, Sólyom Sándort, a Kaposvári Rákóczi többségi tulajdonosát egy büntetőperben, melyben tizenharmad rendű vádlottként szerepelt, két rendbeli bűnsegédként elkövetett pénzmosásban bűnösnek mondták ki, ezért pedig három év börtönre ítélték.

Február elején úgy döntött, bár elkezdték felszámolni az egyesület tetemes adósságát, és állítólag rendezni tudták a helyzetet, mégis lemond, hiszen a személye miatt támadták a kaposvári futballklubot.

 Fotó: rangado.hu

A Borsonline úgy tudja, ennek a hátterében is a pénz áll, hiszen a Rákóczi egymilliárdot forintot kap stadionfejlesztésre és felújításra, ám ennek a 25 százaléka épp a klub évek során felhalmozott 250 millió forintos adósságát fedezné.

Viszont ha csődbe megy a klub, az állami támagatást sem kapják meg, így Sólyom amilyen gyorsan érkezett a városi futballélet megmentésére, olyan gyorsan ott is hagyta, hiszen állítása szerint ő csak bukott ezen az ügyön.

Az már csak hab a tortán, hogy a klub ellen januárban végrehajtási eljárás indult, az MLSZ pedig a héten pénzügyi kötelezettség elmulasztásáért 100 000 forintra büntette a csapatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik