Foci

Ilyen lesz a nyolcmilliárdba kerülő DVTK-stadion

DVTK Stadion (dvtk stadion)
DVTK Stadion (dvtk stadion)

Korszakos jelentőségű döntésnek nevezte a diósgyőri stadionberuházást Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. Az új komplexum nyolcmilliárd forintból épül meg. 

A városvezető keddi sajtótájékoztatóján az építkezés nagyságára, illetve horderejére alapozva mondta ezt, részletezve, hogy nemcsak a DVTK stadionja épül újjá, hanem – a korábban napvilágot látott akadémiai fejlesztésekkel együtt – szinte az egész diósgyőri sportcentrum és az MVSC-stadion is.

 Fotó: dvtk.eu

Úgy fogalmazott, a diósgyőri labdarúgás fennállásának 105. évfordulóján korszakos jelentőségű döntést hozott Magyarország kormánya, s emlékeztetett rá, hogy immár kormányhatározat szól a nyolcmilliárd forintból felépülő új DVTK-stadionról, és kormányrendelet jelent meg a beruházás közigazgatási hatósági szempontból kiemelt jelentőségűvé tételéről.     

Kifejtette, a Nemzeti Stadionfejlesztési Program részeként épül fel a DVTK-stadion, az MVSC-pálya rekonstrukcióját pedig a Nemzeti Sportközpontok végzi majd.    


Fotó: dvtk.eu

“A diósgyőri foci igazából nem a miénk. A diósgyőri foci nem egyszerűen a futballklub tulajdonosaié. Az új DVTK-stadion is “csak” a hivatali bejegyzés szerint lesz állami tulajdonban” – részletezte a polgármester, kiemelve, hogy a diósgyőri labdarúgásnak, a klubnak, a DVTK-nak és az új stadionnak a diósgyőri szurkolók közössége volt és lesz is az igazi tulajdonosa.     

Annak a véleményének adott hangot, hogy elsősorban a drukkereknek köszönhető a 15 ezer néző befogadására alkalmassá váló stadion fejlesztése, hiszen folyamatosan telt házas meccsekkel bizonyították elkötelezettségüket csapatuk, a Diósgyőr iránt.     


Fotó: dvtk.eu

A városvezető azt mondta, 2016-ban, az év vége felé szeretnék átadni a stadiont. Megfelelő állapotban vannak már az előkészített tervek, és most, hogy a forrás rendelkezésre áll, kiírhatják a közbeszerzési eljárást, ezután pedig maga a beruházás, az építkezés is elindulhat.     

A Magyar Közlönyben hétfőn megjelent adatok szerint a nyolcmilliárd forintba kerülő stadion felépítéséhez az idei költségvetésből a törvény által biztosított 2,75 milliárd forinton felül további 800 millió forintot ad a kormány, 2016-ban pedig 2,7 milliárdot bocsát a rekonstrukcióra. A létesítmény UEFA minősítése alapján IV. kategóriájú lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik