Foci

Dárdai Pál lett a Hertha edzője

dárdai pál (dárdai pál)
dárdai pál (dárdai pál)

Váratlan bejelentés Berlinből: a Hertha megköszönte az eddigi edző, Jos Luhukay munkáját, a helyére pedig átmenetileg a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Dárdai Pált nevezték ki.

A berlini klub csütörtökön Facebook-oldalán jelentette be, hogy az elmúlt időszak gyenge eredményeit figyelembe véve meneszti Luhukay-t és segítőit, Markus Gellhaust, valamint Rob Reekerst.

A Herthánál ugyanakkor bejelentették, hogy a csapat irányítását a magyar válogatott szövetségi kapitány és az klub utánpótlásedzője, Dárdai Pál, illetve Rainer Widmayer veszi át. A feladatuk nem lesz egyszerű, hiszen a berlinieknek bele kell húzniuk, ha az élvonalban akarnak maradni jövőre is.

 Fotó: MTI

“Nagyon friss a kinevezés, percekkel ezelőtt jöttem ki az irodából, egyelőre egyedül vagyok, még stábom sincs, és nyakamon a hétvégi, Mainz elleni mérkőzés, vagyis a következő negyvennyolc órában rengeteg tennivaló vár rám. Akárcsak a magyar válogatott esetében, ez a kihívás is korábban érkezett az általam tervezettnél, de akárcsak a válogatott, a Hertha BSC is a szívügyem, ezért nem tudtam nemet mondani a felkérésre. Ilyen szempontból kőkemény év vár rám, de felelősségem teljes tudatában döntöttem, és tudásom legjavát fogom adni, hogy megfeleljek az elvárásoknak” – nyilatkozta Dárdai az mlsz.hu-nak.

A Hertha idén mindkét bajnoki találkozóján veszített, így visszacsúszott az utolsó előtti helyre a tabellán.

“A kinevezés nem befolyásolja a Hertha és az MLSZ közötti szerződést és a szakember magyar válogatottnál vállalt munkáját” – olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapján.

Az MLSZ beszámolója szerint a múlt év végén lefolytatott tárgyalások során a berlini klubvezetés már akkor jelezte: előfordulhat, hogy az Európa-bajnoki selejtező sorozat vége előtt vezetőedzői szerepet szán a magyar szakembernek a felnőtt csapatnál.

“A felek ennek tudatában állapodtak meg Dárdai Pál magyarországi szerepvállalásáról és rögzítették: az esetleges berlini kinevezés nem befolyásolja a szakember itthoni munkáját” – áll az MLSZ közlésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik