Foci

A Barca rosszfiúi

Johan Cruyff (johan cruyff, )
Johan Cruyff (johan cruyff, )

Johan Cruyff, Bernd Schuster, Romario. Mindhárman kiváló játékosok voltak, de nem volt könnyű őket kezelni.

Az elmúlt napokban számos cikkben foglalkoztunk Lionel Messi és Luis Enrique afférjáról – írtunk egy kommentárt is a történet kapcsán –, a legújabb hírek pedig arról szólnak, hogy az FC Barcelona labdarúgócsapatának argentin játékosa a klubelnökkel megbeszélte, hogy a szakembert belátható időn belül eltávolítják a csapattól. Ha hinni lehet a spanyolországi lapoknak, akkor Messi Frank Rijkaardot szeretné a kispadon látni.

Nem ez az első alkalom, hogy egy barcelonai játékos körül forrnak az indulatok, a Marca c. lap pedig össze is gyűjtött pár példát a klub történelméből. Ők a Barca „rosszfiúi”.


Johan Cruyff is a nehezen kezelhető játékosok közé tartozott
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Johan Cruyff

A hollandok háromszoros aranylabdása nem ápolt baráti viszonyt a Barcelona német vezetőedzőjével, Hennes Weisweilerrel, egy Sevilla elleni mérkőzés után, amikor a tréner „le merte” cserélni őt a 70. percben pedig az elnökhöz ment, és azt mondta neki: vagy ő, vagy én! Nunez a játékos mellett tette le a voksát, Weisweiler így vehette a cókmókját, rövidre sikerült a barcelonai kaland.

Bernd Schuster

A támadó középpályás kisebb őrjöngést rendezett, miután a Barca hatalmas meglepetésre büntetőkkel elbukta az 1986-os BEK-döntőt a Steaua Bukarest ellen. Mivel a német labdarúgónak amúgy is voltak nézeteltérései a klubbal, így két esztendővel később, nyolc év közös munka után olyan lépésre szánta el magát, amire senki sem gondolt: a Real Madridhoz igazolt.

Romario

A brazil csatár a dél-amerikai ország történetének legjobb labdarúgói közé sorolható, az ugyanakkor köztudott, hogy sosem volt egy egyszerű eset. Lehúzott két szezont a Barcelonánál is, azonban folytonos éjszakázásai rendre fejfájást okoztak az akkori vezetőedzőnek, Johan Cruyffnak, aki végső elkeseredésében inkább megvált tőle. Később egy interjúban elismerte: hibázott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik