Foci

Nyilasiék a folytatásról győzködik Dárdait

Nyilasi Tibor szerint kényes a megbízott szövetségi kapitány jelenlegi helyzete.

Kapcsolódó cikkek

A keddi oroszok elleni barátságos mérkőzés (1-2) volt a negyedik találkozó, melyen Dárdai Pál megbízott szövetségi kapitány irányította a labdarúgó-válogatottat. Amikor elvállalta a feladatot, a fiatal szakember azt mondta, csak az idei meccseken ül le a kispadra és sikerült is az általa kitűzött hét pontot (döntetlen Romániában, majd győzelem Feröer-szigetek és Finnország ellen) megszerezni az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportjában. Ezzel a harmadik helyen áll nemzeti csapatunk.


Fotó: MTI

Az Oroszország elleni csörte után Dárdai Pál sajtótájékoztatón válaszolt a jövőjét firtató kérdésekre: mint mondta, gyors döntést is csak két-három héten belül lehetne hozni. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint december 1-ig dől el, hogy Dárdai marad-e a válogatott élén.

Nyilasi Tibor nyilatkozott a Borsnak, a válogatott szakmai stábjának tagja pedig azt mondta, a folytatásról győzködik Dárdait. Legalább két újabb mérkőzés erejéig.

„Pali tegnap délelőtt visszautazott Berlinbe. Ott arról tárgyal, miként dolgozhatna úgy a magyar válogatottnál, hogy közben a Hertha tizenöt éveseit is irányítja. Azaz ne kelljen feladnia németországi állását. Nem vitás, kényes Pali mostani helyzete. Megpróbálja kijárni Berlinben, hogy ő dirigáljon a válogatottnak a március 29-i, görögök elleni hazai meccsen, és június 13-án, amikor a finnekhez megyünk idegenbe. A Hertha BSC öt-öt napra biztosan kiadná őt. Nem vitás, most következő napjai őrlődéssel lesznek tele. Jómagam ötven százalékot adok arra, hogy bevállalja-e a két meccset” – idézi a Bors Nyilasi Tibort.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik