Foci

Ilyen lesz az új Videoton-stadion

Videoton stadion (videoton stadion, )
Videoton stadion (videoton stadion, )

14 ezer férőhelyes, UEFA IV. kategóriájú stadion épül Székesfehérváron. A 2016 végére elkészülő létesítményben egy természetvédelmi látogatóközpontot is kialakítanak.

Jövő szeptemberben kezdődhet és 2016 végére fejeződhet be az új Sóstói Stadion építése – jelentette be Székesfehérváron Vígh László, a beruházásért felelős miniszteri biztos, miután bemutatta az új létesítmény koncepció- és látványterveit.

 
Forrás: mnsk.hu 

„Egy modern, a játékosok, a szurkolók és az újságírók igényeit tökéletesen kielégítő stadiont építünk. A 14 ezer férőhelyes nézőtér teljes egészében fedett lesz, külön lelátórészt kapnak például a családok, az ultrák, a sajtó képviselői, a VIP vendégek, sőt még úgynevezett VVIP skyboxokat is kialakítunk azoknak, akik valóban exkluzív körülmények közül szeretnék nézni a Videoton meccseit” – mondta Vígh László.

A jelenleg is álló stadiont nem bontják el teljesen, a főlelátó, illetve a fejépület szerkezete ugyanis megmarad. Körbe a földlelátókat viszont elbontják, és a kiszolgáló helyiségek egy része az új nézőtér alá kerül be.
A most bemutatott látványterveken az is látszik, hogy később újra földdel (fűvel) fedik be kívülről a létesítmény alsó részeit, így jobban illeszkedik majd a szomszédos természetvédelmi területbe.

 
Jelenleg még csak álom a 14 ezer néző, de ha kijut a nemzetközi porondra a Vidi, úgy nyártól 2016-tól akár valóság is lehet
Forrsá: mnsk.hu 

A stadion nemcsak a meccsre járókat szolgálják ki, hanem a városrész több problémáját is megoldja. Például parkoló-építésekre kerül sor, amelyeket a közeli temetőkbe menők is igénybe tudnak venni, és a városrészben jelentősen javulnak a közlekedési feltételek is.

A stadion fejlesztése mellett egy sok évtizedes problémát is sikerül megoldani, hiszen a Sóstói Természetvédelmi Terület rehabilitációja egy pihenésre, rekreációra alkalmas zöld szíve lesz Fehérvárnak. A stadionban lehetőség lesz koncertek és előadások megtartására is. 

 
Forrás: mnsk.hu 

A jelenlegi tervek szerint az NB1-es tabellát vezető Videoton ebben a szezonban még saját otthonában játssza hazai meccseit, nyáron azonban költözniük kell.

A Videoton FC jelenleg is bérlője csupán a stadionnak. A felújítás ideje alatt, ahogyan azt már korábban is kommunikáltuk, a Videoton FC otthona a felcsúti Pancho Aréna lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik