Foci

Továbbjutott a Dortmund, hatgólos krimi Londonban

A Borussia 4-1-re verte a Galatasarayt, az Anderlecht pedig háromgólos hátrányt dolgozott le az Arsenal vendégeként. A Benfica egy hajrában lőtt góllal verte a Monacót.

A labdarúgó Bajnokok Ligája C csoportjában egy mérkőzést korábban rendeztek: a Bayer Leverkusen idegenben győzte le a Zenitet, így a német együttes nagyot lépett afelé, hogy kiharcolja a továbbjutást.

A nLeverkusen nagy riválisa, a csoportmásodik Monaco este először kapott gólt a csoportkörben, Talisca a 82. percben nyerte meg a meccset a Benficának. Három csapat is egy ponton belül van a kvartettben.


Marco Reus szerezte az első dortmundi gólt
Fotó: Europress Fotóügynökség

A D csoportban a bajnokságban botladozó, a BL-ben viszont eddig hibátlan Borussia Dortmund a Galatasarayt fogadta hazai környezetben. A német együttes meggyőzőbb teljesítményt nyújtott az első félidőben, Reus révén pedig megérdemelten szerzett vezetést a szünet előtt.

A térfélcserét követően nem kellett túl sokat várni az újabb dortmundi találatra, egy sarokrúgás után nem tudott felszabadítani a török védelem, Papastathopoulos révén használta ezt ki a BVB. Balta ugyan szépíteni tudott, de a Dortmund gondoskodott az izgalommentes hajráról: előbb Immobile köszönt be, majd született egy vendég öngól is. A Borussia 4-1-re nyert és biztosan továbbjut.


Szinte megnyert meccsen veszített pontokat az Arsenal
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Az Arsenal eleinte nehezen találta a fogást a szervezetten játszó Anderlechten, azonban az elkső félidő közepén Alexis Sanchez vezérletével négy perc alatt kettőt vágtak az Ágyusok, így megnyugtató előnybe kerültek.

Az 58. percben újra az Arsenal talált be, de Oxlade-Chamberlain góljára gyorsan válaszolt a brüsszeli alakulat. A csapatok az utolsó negyed óra felé közeledtek, amikor a brüsszeliek tizenegyeshez jutottak, Vanden Borre pedig nem hibázott. A hajrában előbb a keresztlécet találták el a vendégek, majd a 90. percben Mitrovic fejesével alakult ki a 3-3-as végeredmény, háromgólos hátrányt dolgoztak le a belgák.

Az A és a C csoport történéseiről ide kattintva olvashat.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 3. forduló

C csoport:

Benfica (portugál) – Monaco (francia) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Talisca (82.)

Zenit Szentpétervár (orosz) – Bayer Leverkusen (német) 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Rondon (89.) illetve Son (68., 73.)

Az állás: 1. Bayer Leverkusen 9 pont, 2. Monaco 5, 3. Zenit 4 (3-4), 4. Benfica 4 (2-5)

D csoport:

Borussia Dortmund (német) – Galatasaray (török) 4-1 (1-0)
Gólszerzők: Reus (39.), Papastathopoulus (56.), Immobile (74.), Kaya (85. – öngól) illetve Balza (70.)

Arsenal (angol) – Anderlecht (belga) 3-3 (2-0)
Gólszerzők: Arteta (25. – 11-esből), Sanchez (29.), Oxlade-Chamberlain (58.) illetve Vanden Borre (61., 73. – 11-esből), Mitrovic (90.)

Az állás: 1. (és már továbbjutott) Dortmund 12 pont, 2. Arsenal 7, 3. Anderlecht 2, 4. Galatasaray 1

Videó – Ezzel a góllal mentett pontot az Anderlecht:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik