Foci

400 új focipályát építenek a románok

A 2020-as Európa-bajnokság egyik házigazdájaként  Románia 400 új futballpályát akar építeni, az iskolában pedig futballórát vezetnek be - közölte szerdán Victor Ponta román miniszterelnök.

A politikus szerdán találkozott a Román Labdarúgó Szövetség vezetőségével és Bukarest főpolgármesterével, hogy megbeszéljék az előkészületeket és a Románia által rendezőként vállalt kötelezettségek teljesítését. A román főváros Nemzeti Stadionja egy nyolcaddöntőnek és három csoportmérkőzésnek ad otthont az Európa-bajnokságon.

A kormány tervei szerint a regionális fejlesztési és közigazgatási minisztériumon keresztül Románia 400 új futballpályát épít, illetve négy bukaresti stadion felújítását tervezik, amelyeket edzőpályának használnak a torna idején.

Fotó: MTI

Emellett a 2015-2016-os tanévtől kezdődően heti egy óra futballoktatást vezetnek be az elemi, a gimnáziumi és a középiskolai oktatásban.

Románia azt is vállalta szervezőként, hogy megépíti a Nyugat-Európa fele haladó autópálya-hálózatát. Victor Ponta kijelentette: 2020-ban Magyarország és Bukarest között már autópályán lehet majd közlekedni.

A 2020-as Európa-bajnokságot 13 ország egy-egy városában rendezik meg, a házigazdák között van Budapest is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik