Foci

Hajnalban kezdődhetnek a katari vb-meccsek

A Chilei Labdarúgó Szövetség korábbi elnöke, Harold Mayne-Nicholls szerint nem kizárt, hogy mégis nyáron rendezik meg a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot, ám ebben az esetben a mérkőzések késő este kezdődnének.

Rengeteg kritikát kapott már a 2022-es, Katarban rendezendő labdarúgó-világbajnokság. A nyári rendezés ellen szól a nagy meleg, míg a téli lebonyolítás teljesen felborítaná az európai bajnokságok menetrendjét, bár az UEFA ezt látná szívesen megoldásként. Most ismét az előbbi időpont a valószínű, ám ez esetben készülhetünk az éjszakai találkozókra.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Harold Mayne-Nicholls a BBC-nek elmondta, hogy az első mérkőzésre este hét órakor, a másodikra este tízkor, míg a nap záró találkozójára hajnali egy órakor kerülne sor.

Az időeltolódás miatt nálunk ezek az időpontok egy órával hátrébb kúsznak, ám így is éjfélkor kezdődne a nap harmadik mérkőzése, vagyis hasonló lenne a rendszer, mint nyáron volt Brazíliában.

A FIFA-vezető továbbá hozzátette, hogy lehetetlen lenne az eseményt a november-december időszak alatt tartani, mivel az európai ligák akkor még gőzerővel robognak. A január-február ciklus pedig a téli olimpia és az aktuális NFL-nagydöntő, a Super Bowl miatt nem lenne ideális. Egy május-június időszak alatt megrendezendő vb ugyanakkor jó ötlet volna, mivel esténként már nincs akkora forróság Katarban, hiszen a nap már nem süt olyan intenzíven.

Kérdés, hogy a játékosok, hogy viszonyulnának ahhoz, ha napközben kellene pihenniük, míg éjszaka a pályán teljesíteniük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik