Foci

2007 óta nem történt ilyen a németekkel

Hét évvel ezelőtt veszített el utoljára selejtezős mérkőzést a német labdarúgó-válogatott.

Érdekes meccset rendeztek szombaton este a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének D csoportjában. A világbajnok németek látogattak Varsóba és annak ellenére is végig dominálták a meccset, hogy tartalékosan álltak fel. A kapuralövési különversenyt 22-4-re (kaput eltaláló 8-3) nyerték meg és a labda is 62 százalékban náluk volt. A gólokat viszont Lengyelország szerezte, a hazaiak 2-0-ra nyertek – tétmeccsen először győzték le Németországot.


Adam Nawalka, a lengyelek kapitánya fogadja Joachim Löw gratulációját
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Rég történt ilyen a Nationalelffel. Mármint az, hogy elveszítsen egy selejtezős meccset. Legutóbb 2007 októberében volt erre példa, akkor a csehek kerekedtek felül a német együttesen. Azóta mindegy milyen selejtezőt rendeztek, nem lehetett legyőzni Németországot, a veretlen sorozat 33 mérkőzésen át tartott.

„Természetesen csalódottak vagyunk, de nem tudom hibáztatni a csapatomat, még ha a helyzeteinket jobban ki is használhattuk volna. A lengyelek közben az első kapuralövésükből gólt szereztek. Kedden Írországot fogadjuk, javítani szeretnénk” – mondta Joachim Löw a német szövetség honlapjának.

Videó – A mérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik