Foci

Gólösszefoglaló: Izland és Csehország száguld

A pénteki Európa-bajnoki selejtezők góljai.



A csehek a törököknél is nyertek

Fotó: Europress Fotóügynökség 

Az A csoportban az izlandi válogatott 3-0-ra verte Lettországot, ezzel két meccs után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát. Ez volt a szigetországiak második 3-0-s sikere, hiszen előzőleg a törököket pofozták meg ennyivel, szegény törökök tök utolsók, most a csehektől odahaza kaptak ki.

Nagyon izgalmas lesz a továbbiakban ez a csoport, ugyanis a hollandok szenvednek, most hátrányból tudták csak odahaza legyűrni a kazahokat, előzőleg pedig ugyebár kikaptak Csehországban. Hiába a két továbbjutó és a harmadik pótselejtezős hely, meg kell szenvedni ezekért a pozíciókért is.

A belgák hatot rúgtak Andorrának, ez nem meglepetés, ők most kezdték el a selejtezőt, ez volt az első mérkőzésük. A csoportban Wales 0-0-s döntetlent ért el a bosnyák válogatott ellen, ez az Andorra elleni idegenbeli 2-1-es siker után azt jelenti, hogy Gareth Bale-ék veretlenek. A csoport harmadik meccsén Izrael idegenben verte Ciprust. 

A H csoportban az olaszok is szenvedtek, az azeriek betonvédelmét csak nagy nehezen törte fel Chiellini (kétszer is), 2-1 lett a vége. Norvégia magabiztosan nyert Máltán, míg a horvátok egy öngóllal a bolgárok otthonában.

S akkor jöjjenek a gólok!

Belgium-Andorra 6-0:
 

Ciprus-Izrael 1-2:

 
Lettország-Izland 0-3:

 
Törökország-Csehország 1-2:
 

Hollandia-Kazahsztán 3-1:

 
Olaszország-Azerbajdzsán 2-1:
 

Málta-Norvégia 0-3:

 
Bulgária-Horvátország 0-1:

 

Eredmények – labdarúgó Eb-selejtezők:

A csoport:

Lettország-Izland 0-3
Törökország-Csehország 1-2
Hollandia-Kazahsztán 3-1

Az állás: 1. Izland 6 pont, 2. Csehország 6 pont, 3. Hollandia 3 pont, 4. Kazahsztán 1 pont, 5. Lettország 1 pont, 6. Törökország 0 pont

B csoport:

Belgium-Andorra 6-0
Wales-Bosznia 0-0
Ciprus-Izrael 1-2

Az állás: 1. Wales 4 pont, 2. Belgium 3 pont, 3. Izrael 3 pont, 4. Ciprus 3 pont, 5. Bosznia 1 pont, 6. Andorra 0 pont

H csoport:

Olaszország-Azerbajdzsán 2-1
Málta-Norvégia 0-3
Bulgária-Horvátország 0-1

Az állás: 1. Olaszország 6 pont, 2. Horvátország 6 pont, 3. Norvégia 3 pont, 4. Bulgária 3 pont, 5. Azerbajdzsán 0 pont, 6. Málta 0 pont

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik