Foci

Dárdai reaktiválta Nyilasit, beválogatta Szalait

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte bő keretét és a szakmai stábját. Utóbbiba bekerült Nyilasi Tibor is.

„Nem az eszemre hallgattam. Hanem az ösztöneimre” – kezdte bele a pénteki sajtótájékoztatójába Dárdai Pál, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A fiatal szakember most jelentette be, hogy Szabics Imre lesz a segítője és nagy meglepetésre Nyilasi Tibor is bekerült a szakmai stábjába. Dárdai elmondta, lesz, amikor ő is el fog fáradni és biztos benne, hogy akkor a ferencvárosi legenda fogja őt felrázni. A kapusedzői feladatokat Andrusch József látja el. Dárdai felkérte Löw Zsoltot is, de őt nem engedte el a klubja.


Fotó: MTI

Ezt követően hosszan ismertette, mi alapján válogatta ki a labdarúgókat a bő keretbe: mivel Gyömbér megsérült, így egyelőre 29 játékosnak postázott meghívót – még egy focista kap bizalmat a hétvégi fordulók után.

Dárdai elárulta, számít a rutinos játékosokra, mint Gera Zoltán, Juhász Roland, Király Gábor és a húzóemberekre, mint Szalai Ádám. Dzsudzsák Balázst hosszasan méltatta, majd kijelentette, ha nem áll rendelkezésre Huszti Szabolcs nem esik kétségbe, mert ot van neki Stieber Zoltán. Fiatal játékosokat is beválogatott.

Dárdai Pál elmondta, a neki jutó három mérkőzés során 5-7 pontot szeretne szerezni a csapattal. Ez azt jelenti, hogy az ő elvárásaiba nem fér bele egy vereség sem.

Dárdait múlt csütörtökön, Pintér Attila távozásával nevezték ki, s október 11-én Bukarestben, a románok elleni Eb-selejtezőn mutatkozik be a kispadon. Három nappal később a Feröer-szigetek ellen irányíthatja az együttest, majd az idei utolsó tétmérkőzésen a finn válogatott látogat a Groupama Arénába.

A keret

Kapusok: Király Gábor (Fulham), Dibusz Dénes (Ferencváros), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

Védők: Varga József (DVSC-Teva), Simon Krisztián (Újpest FC), Juhász Roland (Videoton FC), Vanczák Vilmos (Sion), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Kádár Tamás (DVTK), Tamás Krisztián (Varese), Forró Gyula (Újpest FC)

Középpályások: Pintér Ádám (Levadiakos), Elek Ákos (DVTK), Nagy Dominik (Ferencváros), Kalmár Zsolt (Red Bull Salzburg), Tőzsér Dániel (Watford), Gera Zoltán (Ferencváros), Kovács István (Videoton FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Varga Roland (Győri ETO), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Stieber Zoltán (Hamburg), Varga Szabolcs (Heerenveen), Pölöskei Zsolt (MTK Budapest)

Támadók: Szalai Ádám (Hoffenheim), Futács Márkó (Mersin İdmanyurdu SK), Rudolf Gergely (Győri ETO), Priskin Tamás (Győri ETO)

A keret az mlsz.hu-ról van.

A szakmai stáb összetétele:
– Dárdai Pál szövetségi kapitány
– Szabics Imre másodedző
– Nyilasi Tibor
– Sallói István scout
– Andrusch József kapusedző
– Késedi Gábor videóelemző
– Dr. Pánics Gergely orvos
– Halmai Tamás, Végh Barna, Fehér József fizikoterapeuták
– Hegyesi László kit menedzser
– Tömő Attila csapatmenedzser

Videó – Dárdai Pál az MLSZ TV-nek is nyilatkozott:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik