Foci

Román kapitány lesz a magyar jelölt?

Bölöni László (bölöni lászló, )
Bölöni László (bölöni lászló, )

Arab lapértesülés szerint még ez is megeshet, mivel a jelenlegi szakvezető, Victor Piturca állítólag aláírt - így, múlt időben - az Al Ittihadhoz, és az eképpen megüresedő kispadot Bölöni László örökli meg.

Victor Piturca, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány 2-3 hete kokettál az arab klubbal. A szövetség kezdetben hallani sem akart a kapitány távozásáról, ezért szabad szemmel is jól látható összeget, 1,4 millió eurót jelölt meg kivásárlási árként – hátha mégis, mert van az a pénz.

Na mármost, az Al Ittihad milliárdos tulajdonosának ez zsebpénz, de ettől még arabok és vérükben van az alkudozás, aminek az eredményeképp pont a felével, azaz 700 ezer eurós ellenjavallattal nyomatékosította szándékát.

 
Victor Piturca melegebb éghajlatra és nagyobb nyugalomra vágyik
Fotó: MTI 

A román szövetség rögtön puhult a témában, hiszen Razvan Burleanu elnök ma már puhábban nyilatkozott, mondván: “Nem valószínű, hogy Piturcát itt tudjuk tartani. Ha ő mindenképpen menni akar, nem lehet erővel kényszeríteni. Ezért megvannak az elképzeléseink az esetleges pótlására. Azt pedig nem hinném, hogy Bölöni lesz a magyar válogatott új állandó szövetségi kapitánya.”

Hát ő biztosan nem lesz, amíg Csányi Sándor lesz az MLSZ elnöke… A magyar szövetség első embere Pintér Attilát menesztő sajtótájékoztatóján nem kertelt, sőt inkább rendkívül sarkosan fogalmazott, mondván, Pintér kinevezése lényegében Bölöni halogató, kivárásra játszó hintapolitikájának köszönhető…

 
Bölöni László, ha már velünk nem sikerült – vagy nem akart – megegyezni, tán elfogadná a román padot
Fotó: europress 

A román média az Aawsat című arab lapra hivatkozik forrásként, amikor megírta mindezt, és azt, hogy Piturca már az előszerződést is aláírta az Al Ittihadnál. A román elnök sejtelmes szavaiból pedig arra következtetnek, napokon belül bejelentik hivatalosan is a váltást.

Mindenesetre ritka fintora lenne az életnek, ha az október 11-én esedékes Románia-Magyarország Európa-bajnoki selejtező kezdő sípszava előtt Dárdai Pál és hosszú időn át magyar kapitányi poszt legbiztosabb befutójaként számon tartott Bölöni László, mint frissen kinevezett román szakvezető fogna kezet egymással.

Legalább az üdvözlés választott nyelvével nem lenne gond…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik