Foci

Kihallgatták az MLSZ egykori alelnökét

nemes ferenc (nemes ferenc)
nemes ferenc (nemes ferenc)

Nemes Ferenc a siófoki labdarúgást üzemeltető kft. tulajdonosaként állt a Fővárosi Törvényszéken, Gimesi Ágnes tanácsvezető elé a bundaügyben.

A bundabotrány keddi tárgyalási napján a 2008 őszén megrendezett Siófok-ZTE (4-1) és a 2009 tavaszán lejátszott ZTE-Siófok (5-3) találkozók kerültek fókuszba. A bíróság ennek okán hallgatta meg Nagy Ferencet, a ZTE korábbi tulajdonosát és Nemes Ferencet, aki jelenleg is a Siófok többségi tulajdonosa, de a Kisteleki István 2010-es menesztése és Csányi Sándor kinevezése közötti átmeneti rövid időszakban mint regnáló általános alelnök, és a Fejér Megyei Labdarúgó-szövetség első embere átvette az MLSZ irányítását is.

Kiderült, egyikük sem emlékszik semmire, csak arra, hogy remek, “nyíltsisakos”, közönségszórakoztató meccs volt mindkettő. Nemes ezt megtoldotta azzal is, hogy 2009 novemberéig – az bundabotrány kirobbanásáig – ő nem hallott még fogadási csalásról sem. Az ügy felgöngyölítése során kiderült, az általa tulajdonolt csapat játékosainak zöme érintett lehet a meccsmanipulálásban, amelyek nem álltak le eztán sem, többek közt a 2013-as Fradi-Siófok meccset is bundagyanúsnak ítélték.

A Siófok tulajdonosa fizetési problémákról sem tudott, és arról sem, hogy mekkora összeg került egy-egy játékosa zsebébe az úgynevezett “arculatátviteli szerződésekkel”. Amit viszont biztosan állított, mindig mindenkit rendben kifizettek – számolt be a Nemzeti Sport.

Mint ismert, a magyarországi bundabotránynak már halálos áldozata is van. Kutasi Robert, a REAC klubigazgatója, az MLSZ “bunda ellenes bizottságának” vezetője 2012 márciusában aztán lett öngyilkos, hogy az általa irányított csapat felét meggyanúsította az ügyészség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik