Foci

Kiborult a bili Salgótarjánban

A labdarúgó NB III-ban szereplő SBTC-Pueblánál kedd este szurkolói ankétot tartottak. Sok mindent kellett tisztázni az edzők, játékosok, szurkolók és a klubvezetés között.

Sólyom Sándor,a salgótarjáni gárda névadója, a Puebla Kft. ügyvezetője állt a nagyérdemű rendelkezésére a nógrádi megyeszékhely belvárosában található Stécé Kávéházban. Az üzletembernek a megjelentek közül bárki feltehette kérdését a csapattal kapcsolatban.

A jelenlévők egyik legfőbb problémája az volt, hogy az SBTC-ben nevelkedett játékosok zömét miért kellett elküldeni a klubnak. Sólyom erre reagálva azt mondta, ő senkit nem kényszerített a távozásra, ugyanakkor a környező megyei osztályokban játszó csapatok hívószavának nem tudtak ellenállni a fiatalok, ugyanis ott pénzt kínáltak nekik.

A nagy múlttal rendelkező alakulat tavaly jutott fel az NB III-ba, sokak szerint megvásárolták a megyei első ligában a bajnokságot, miután 2013/14-es szezon téli szünetében együttműködést kötöttek az akkor még a tabella élén álló Somossal. A rivális az idény hajrájában rendre érdekes eredményeket hozott, a papírformát gyakran borították a gyengébb ellenfelek.

 Fotó: Facebook

“Arra kérem Dr. Palásthy Tamást, a klub elnökét, hogy kezdeményezzen rendőrségi eljárást az ügyben” – válaszolt a fent leírtakra Sólyom Sándor, miután kiemelte, tisztességesen lépett szintet a csapat.

Az elhangozttak szerint a klubnak jelenleg kétmillió forintos tartozása van a játékosok, a beszállítók és a háttérszemélyzet felé, ami átlagosan az érintettek kéthavi fizetését jelenti. A nemrég a felnőtt csapat edzői posztjára kijelölt Oláh Béla és Almási Dénes ellenben nem is kért juttatást a klubtól.

Sólyom elmondta, a klub idei költségvetése ötvenmillió forint, amiből az önkormányzati támogatás tízmillióra rúg. A vezér hozzátette, a korábban kitűzött célról, a másodosztályba való feljutásról nem tett le. Hangsúlyozta, amit egyszer elkezd, azt véghez is viszi, ha nem most, akkor jövőre.

A Stécé holnap délután a másodosztályú Békéscsabát fogadja a Magyar Kupában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik