Foci

Változások jöhetnek a Bajnokok Ligájában

Sir Alex Ferguson szerint az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) változtatnia kellene a Bajnokok Ligájában a kiemelés rendszerén.

A Manchester Unitedet 26 éven át irányító skót tréner, aki az UEFA edzői tanácsadójaként dolgozik, egy csütörtöki konferencián arról beszélt, hogy elképzelhető a rendszer átdolgozása a következő szezonban.

Jelenleg egy klubcsapatot az alapján emelnek ki a legrangosabb európai kupasorozatban, hogy az előző öt évben milyen teljesítményt nyújtott. Ennek eredményeképpen olyan sztárcsapatok, amelyek csak az elmúlt években erősödtek meg és értek el gyors sikereket, mint például az angol bajnok Manchester City vagy éppen a francia Paris Saint-Germain, nem kerülhettek az első kalapba.


  Fotó: Europress Fotóügynökség

Ferguson a lehetséges megoldásokkal kapcsolatban kiemelte, a tervek szerint a topligák bajnokai automatikusan az első kalapba kerülnének. Az elképzelést többek között Jürgen Klopp, a 2013-ban döntős Borussia Dortmund vezetőedzője is támogatta.

A sárga-feketék a Bundesliga 2012-es bajnokaként csak a negyedik kalapba kaptak besorolást, így a következő idényben a Real Madriddal, az Ajax Amsterdammal és Manchester Cityvel kellett megküzdeniük a továbbjutásért, amelyet végül azért sikerrel vettek. Később a sorozat döntőjében kikaptak a német rivális Bayern Münchentől a londoni Wembley Stadionban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik