Foci

Amatőr hiba az OTP Bank Liga újoncánál

Akár pontot is levonhatnak a Dunaújvárostól, amiért jogosulatlanul szerepeltetett játékost a Ferencváros elleni bajnokin.

Amatőr hibára hívja fel a figyelmet a csakfoci.hu szombati cikkében. Mint ismert, augusztus 10-én rendezték a Groupama Aréna megnyitóját, melynek csúcspontja a Chelsea elleni mérkőzés volt, így a Ferencváros Dunaújváros elleni mérkőzését elhalasztották abból a fordulóból és most szerdán pótolták. A ferencvárosiak magabiztosan nyertek, 2-0 lett a vége.

A szabályok értelmében csak olyan játékosok léphettek volna pályára, akik az eredeti meccsidőpontban is a klubok játékosai voltak. Ebben hibázott az újonc: Józsi György biztosan augusztus 10-e után csatlakozott az újvárosiakhoz (13-án), valamint Orosz Márk esetében is van pár nap csúszás az MLSZ adatbankjának információi, illetve az összecsapás eredeti időpontja között.

A portál kereste a dunaújvárosiakat, ám érdemi választ még nem kaptak. Mindenesetre megütheti a bokáját a klub, az MLSZ ugyanis pontlevonással sújthatja a Dunaújvárost, amely eddig öt meccs alatt két pontot gyűjtött. Ha bekövetkezne a levonás, egy egysége maradna a gárdának, pont annyi, mint a sereghajtó Kecskemétnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik