Foci

Az MLSZ letiltotta Puhl Sándort

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője megerősítette, a Játékvezetői Bizottság alelnöki tevékenysége összeegyeztethetetlen a szakkommentátorkodással, mi több, nincs szükség többé a bírói ítéletek megkérdőjelezésére.

Aki rendszeres nézője a sporttelevízió vasárnap esti Harmadik Félidő című műsorának, annak nyilván feltűnt, hogy a szezonkezdést követő első adásban nem szerepelt a játékvezetői ítéleteket górcső alá vevő Puhl Sándor.

Puhl kissé “tudathasadásos állapotban” régóta két lovon ült, két helyen értékelt egyszerre. Egyrészt az MLSZ Játékvezetői Bizottságának alelnökeként felelt a magyar játékvezetői testület tevékenységéért, másrészt ugyanezen kollégák döntéseit méltatta vagy kritizálta épp nyilvánosan a népszerű a műsorban.

 

Puhl Sándornak felmutatták a piros lapot
Forrás: Harmadik Félidő 

A szövetséget évek óta támadják emiatt. Csányi Sándor elnök bő egy évvel ezelőtt még megvédte a négyszer is a világ legjobbjának választott játékvezetőt, de most a testület végre kimondta, összeférhetetlen a két tevékenység. Hogy miért?

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője amondó, megosztó volt Puhl tevékenysége, egyesek örömmel vették a ’94-es vb bírájának szakmai hozzászólásait, mások viszont úgy vélték, nem helyes, hogy “oda piszkít, ahonnan a pénzt kapja”.

“Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján született meg ez a döntés. Úgy véltük, túlságosan előtérbe került a bíráskodás, pedig a játékvezető csak annyiban része a mérkőzéseknek, mint a háló vagy a szögletzászló, az a legjobb, ha észrevétlen marad. Puhl Sándor a továbbiakban elsősorban a bizottságban fejti ki a munkáját, szeretnénk, ha a Harmadik Félidő a cselekről és a gólokról szólna” – nyilatkozta a műsorban az MLSZ szóvivője.

 

Szerintünk az MLSZ-nek a Puhl-kérdésben igaza van. Egy fenékkel nem lehet két ellentétes irányba húzó lovon ülni, a Játékvezetői Bizottság alelnöke ne kritizálja nyilvánosan munkatársait.

Ez korrekt.

Viszont, a Sport Tv stábja hirtelen úgy döntött, nem lesz Puhl Sándornak utódja, nem elemzik többet a játékvezetői döntéseket. Puhl a jövőben csak külföldi bajnoki mérkőzéseken lehet szakkommentátor.

Ugyan egyik fél sem ismeri be nyíltan, de az MLSZ nem csinált mást, mint a közvetítési, így egyben a gólösszefoglaló jogok tulajdonosaként kívülről láthatóan nyomást gyakorolt egy kereskedelmi televízió műsorszerkesztésére. Ha úgy tetszik cenzúrázott. Információnk szerint fejléces, hivatalos levél érkezett a Harmadik Félidőbe, amelyben az MLSZ főtitkára pontos “kéréseket” fogalamazott meg a játékvezetés, mint lehetséges jövőbeni műsortémát illetően.

Teszi ezt akkor, amikor a világon a játékvezetők tevékenysége mindenhol, minden labdarúgással foglalkozó médiafelületen téma. Pont azért, amit az MLSZ szócsöve, Sipos Jenő kijelentett: a játékvezető része a mérkőzéseknek. Pont, mint a játékos, a labda, a fű, a háló, a kapu, a mészcsík és a szögletzászló…

A Harmadik Félidőben többet nem lesz része. Na, ez a nem korrekt.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik