Foci

Lineker: “Valami nincs rendben Messivel”

Nincs elragadtatva a vasárnapi döntőbe jutott argentin labdarúgó-válogatott csapatkapitányának, Lionel Messinek a világbajnokságon nyújtott játékától Gary Lineker, az angolok egykori sztárja.

A korábbi csatár kimerültnek látja az FC Barcelona négyszeres aranylabdás világklasszis futballistáját:

“Valami nincs rendben vele a vb-n. Az egyik legnagyobb szurkolója vagyok, Maradona óta a legtehetségesebb játékos, de itt Brazíliában elégedetlen vagyok a tőle látottakkal.”

A BBC-nek adott interjújában Lineker kiemelte, hogy Messi egyszer-egyszer így is megvillantotta kivételes képességeit a meccseken, ezekkel pedig többször el is döntötte a találkozót. Hozzátette, a Bolhának becézett, a mostani vb-n négyszer eredményes futballista számos gólt szokott szerezni az ellenfél 16-osán belül, ugyanakkor a hollandok elleni elődöntőben például szerinte egyetlen egyszer találkozott a labdával a büntetőterületen belül, méghozzá, amikor a 11-esek során a labda mögé állt.

Lineker arra a kérdésre, hogy melyik csapat nyeri a magyar idő szerint vasárnap 21 órakor kezdődő finálét, az elhíresült mondásával válaszolt:

“A futball egy olyan játék, amelyet 22-en játszanak 90 percen keresztül és a végén a németek nyernek.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik