Foci

Joe Hartnak fel kell kötnie a gatyát

A Manchester City labdarúgócsapata 8 millió euró körüli összegért leigazolta Willy Caballerót a Málagától.

Wilfredo „Willy” Caballero személyében argentin kapust igazolt a Manchester City labdarúgócsapata. Az angol együttes már a soraiban tudja az angol válogatott Joe Hartot, azonban a klub másodikszámú hálóőre, a 203 centis Costel Pantilimon elhagyta az Égszínkékeket, a román kapuvédő a Sunderlandnél folytatja. A Citynek így mindenképpen igazolnia kellett a posztra, hogy Hartnak legyen konkurenciája.

„Ez egy új kihívás és egy új liga a számomra. Jól teljesítettem az elmúlt években, remélem ezt a produkciót folytatni tudom a Citynél is. Nagyszerű klubhoz érkeztem, amelynek már van egy kiváló kapusa Joe Hart személyében. Ugyanakkor mindent megteszek azért, hogy a kezdőbe kerüljek, a legjobb formámat fogom nyújtani az edzéseken” – mondta a City honlapjának Caballero, akit Manuel Pellegrini immáron másodszor igazolt le.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A 32 esztendős Willy Caballero az utóbbi éveket a Málagánál töltötte – előtte játszott a Boca Juniors, az Elche és az Arsenal Sarandí csapataiban is –, az elmúlt két szezonban pedig ő mutatta be a legtöbb védést a spanyol élvonalban, szám szerint 235-öt. Hibázni is tud ugyanakkor, az előző idényben öt olyan bakija is volt, amiből gólt kapott csapata. Ennél csak a Real Valladolid kapuját őrző Diego Marino rontott többször – hatszor.

Sokan Alejandro Sabella nagy hibájának tartják, hogy Caballerót nem vitte magával a brazíliai labdarúgó-világbajnokságra. Ugyan az Albiceleste bejutott a legjobb négy közé, ahol szerdán majd Hollandiával találkozik, azonban Sergio Romero kapus produktuma hagy némi kívánnivalót maga után, sok bírálat érte már a játékost – nem alaptalanul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik