Foci

Már Franciaországnak is megvan a maga hőse

Paul Pogbát ünnepli a francia labdarúgó-válogatott a Nigéria ellen 2-0-ra megnyert nyolcaddöntő után a brazíliai világbajnokságon.

A találkozó első gólját szerző középpályást választották a mérkőzés legjobbjának. A 21 éves játékos azonban a csapat egységes, jó teljesítményét emelte ki:

“Én kaptam a díjat, de az elismerés mindenkié” – mondta Paul Pogba, aki hangsúlyozta, fantasztikus érzés, hogy egy egész ország állt mögöttük: “Ez az egyik legemlékezetesebb pillanat az életemben.”

A francia szövetségi kapitány, Didier Deschamps is méltatta a középpályást:

“Ma ismét bizonyította, hogy kiváló játékos, és nagy lehetőségek rejlenek még benne” – dicsérte a 45 éves szakember a Juventus középpályását, aki 15. válogatott mérkőzésén harmadik gólját szerezte.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az öngólos Joseph Yobo, a nigériai válogatott csapatkapitánya a találkozó után bejelentette visszavonulását. A hátvéd a mérkőzés 91. percében ért bele szerencsétlenül a labdába saját kapuja előtt, ez volt az ötödik öngól a tornán.

“Egészen máshogy szerettem volna befejezni” – jelentette be szomorúan a visszavonulását Yobo. A 33 éves védő – aki a 2002-es és 2010-es vb-n is szerepelt – a franciák ellen 100. alkalommal lépett pályára a Szuper Sasoknak becézett együttesben.

A szövetségi kapitány, Stephen Keshi is elbúcsúzott a nigériai válogatottól:

“Megtiszteltetés volt ezt a csapatot vezetni, minden pillanatot élveztem” – olvasható az 52 esztendős szakember nyilatkozata a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján.

Nigéria 1994 és 1998 után jutott túl ismét a csoportkörön, ám a legjobb nyolc közé ezúttal sem jutott el.

Franciaország Németországgal találkozik a pénteki negyeddöntőben.

Videó – A mérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik