Foci

Suárez: “Nem harapok többet”

Bocsánatot kért tettéért az olasz Giorgio Chiellinit megharapó Luis Suárez, az uruguayi labdarúgó-válogatott támadója, és megígérte, többé nem tesz ilyet.

“Mélységesen sajnálom az esetet. Bocsánatot kérek Chiellinitől és az egész futballtársadalomtól” – írta hétfőn a 27 éves játékos Twitter-oldalán, aki nyilvános fogadalmat is tett, hogy a jövőben nem harap meg senkit. – “A családommal otthon eltöltött néhány nap után volt időm megnyugodni, és végiggondolni a történteket.”

A csatár az Olaszország elleni csoporttalálkozó 80. percében harapta meg a védőt a brazíliai világbajnokságon, ám a játékvezető nem látta az esetet, így nem állította ki. Az uruguayi gárda az incidens után a Suárez által beívelt szögletből szerezte meg az 1-0-s győzelmet, és – mint utóbb kiderült – a továbbjutást érő gólt, mely egyben Olaszország vb-búcsúját is jelentette.

Fotó: Europress fotóügynökség

Suárez a felvételek elemzése után a világbajnokságok történetének legsúlyosabb büntetését kapta tettéért, mely nem az első ilyen incidense volt. Kilenc válogatott tétmérkőzésről és mindennemű futballal kapcsolatos tevékenységtől négy hónapra tiltották el, emellett 100 ezer svájci frank (mintegy 25,2 millió forint) befizetésére is kötelezte a nemzetközi szövetség (FIFA).

Chiellini korábban túlzónak nevezte a csatár eltiltását, míg Suárez eddig nem ismerte el a harapás tényét.
Uruguay nélküle később a nyolcaddöntőben 2-0-ra kikapott Kolumbiától és kiesett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik