Foci

Dráma: Hat perc alatt fordított Hollandia

Ochoa ide, Ochoa oda, Huntelaar ma Joker volt.

Hát kéremszépen. Sok dolgot elképzeltem erről a meccsről, holland gólparádét, mexikói-holland háborút, ahol a kispadon Miguel Herrera és Louis van Gaal ököllel csépelik egymást, De Jong ledejongoz valakit, amire Rafael Marquez lábat tör. Dráma volt így is, de másképp.

Szeretett hollandjaink elképesztő, tetűlassú üzemmódban indított, csak arra tudok gondolni, hogy van Gaal taktikája, és a hőség megtette a hatását, alig volt futás, üres helyre mozgás. Tulajdonképp az első félidőben semmi érdemleges nem történt, kivéve egy meg nem adott tizenegyest, amikor Robbent kétszer is faultolták pár másodperc alatt, és semmi.

A második félidő hidegzuhanyként kezdődött: Giovanni Dos Santos, a mihaszna mexikói lába elsült, ahogy eddig nem, de soha nem is fog többé, és 1-0 volt Mexikónak. Annak a Mexikónak, akinek nagyon fekszik a kőkemény védekezés, és a kontrázás, és nagyon sokáig jobban is játszottak, amíg fel nem tűnt a színpadon Wesley Sneijder.

Az a Wesley Sneijder, aki, de tényleg semmit sem csinált ezen a vébén. Rossz, ütemtelen passzok, sokszor teljesen fogalmatlan játék, állandóan a sorfalba lőtt labdák (komolyan néha úgy nézett ki, mintha tökön akarná lőni a vébé összes védősorát), erre most a csereként Huntelaar fejeséből egy akkora atomgólt lőtt, amire még Ochoa is csak nézni tudott: ezt a lövést csak a Continental-reklámban szereplő Hildebrand tudta volna fél kézzel megfogni. Egész meccsen szidtam magamban, mint a bokrot, erre nem elsül a lába? Ha még egy kicsit tovább kutyázom gondolatban, talán rúgott volna még egyet?

Négy perc múlva jött az a sokk, amit nagyon sok magyar ember átélt, amikor Samantha kiment a zuhanyzóba, és Bobby Ewingról kiderült, hogy mégis él: Robben lábát teljesen egyértelműen akasztották, és teljesen egyértelműen a bíró most befújta a büntetőt. Hálistennek nem Robben, és nem Sneijder állt oda, hanem Huntelaar, aki annak rendje és módja szerint – a 94. percben – be is vágta: Jolly Joker volt ma.

Ő volt az a holland, akit hosszú idő óta minden világversenyre elcipelnek, de sosem játszik, most is kemény 15 perce volt megmutatni, mit tud – és megmutatta. Egy gólpassz, és egy nagyon fontos gól, mindez 7 (!!!) labdaérintésből, remélem legközelebb több időt kap van Gaaltól, bőven rászolgált.

Ha az ausztrálok elleni 3-2-es győzelem kiszenvedett volt, akkor ez maga volt a pokoljárás. A következő körben Costa Rica, vagy Görögország jön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik